Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karadeniz Sahil Yolu Ulaşıma Kapatıldı

Giresun'da sabah saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatıldı, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Aşırı yağış sonucu taşan dere kenarlarında park halindeki onlarca araç da denize sürüklenerek kayboldu.

CNN Türk
Karadeniz Sahil Yolu Ulaşıma Kapatıldı

Giresun'da sabah saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatıldı, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Aşırı yağış sonucu taşan dere kenarlarında park halindeki onlarca araç da denize sürüklenerek kayboldu. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, sabaha karşı kentte başlayan şiddetli yağış sonucu kent merkezinin batısındaki Büyük Güre ve Küçük Güre derelerinin taştığını belirtti. Taşkın sonucu Batlama ve Güre mahallelerinde alt ve üst yapıda büyük zarar oluştu.

Aksu, "Bu zarar için şimdilik 10-15 milyon TL. Taşkın sonucu dere yatağı kenarında park edilmiş onlarca araç denize sürüklenip kayboldu. Giresun Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümlerine su doldu. Ayrıca banka ve okulların giriş katları su altında kaldı. Buralarda motopomplarla su tahliye çalışmalarına başlandı" dedi.

Aksu, yağışlar sonucu can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre yağışlar aralıklarla sürecek. Riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

Sahil yolu kapatıldı

İl merkezinden geçen Karadeniz Sahil Yolu, yağmur nedeniyle sular altında kalınca ulaşıma kapatıldı. Bu nedenle trafik dururken, yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yoldan kontrollü olarak sadece büyük araçların geçişine izin veriliyor. İl merkezinden geçen küçük derelerin su seviyesi yükselince çok sayıda ev ve işyerlerinin zemin katlarını da su bastı. Belediye ve itfaiye ekipleri su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadeniz-sahil-yolu-ulasima-kapatildi_70813.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!