Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karadeniz'e Yeni Alışveriş Merkezi

Doğu Karadeniz sahilinin en güzel liman kentlerinden Trabzon, eşsiz bir alışveriş merkezine "merhaba" demeye hazırlanıyor.

yapi.com.tr
1 Karadeniz'e Yeni Alışveriş Merkezi

Doğu Karadeniz sahilinin en güzel liman kentlerinden Trabzon, eşsiz bir alışveriş merkezine "merhaba" demeye hazırlanıyor. Multi Turkmall, Forum Çamlık’dan sonra 2008’in bir diğer projesi Forum Trabzon’u Haziran ayında hayata geçiriyor. Forum Trabzon, Karadeniz’in en önemli sahil kenti Trabzon’da 21 Haziran’da kapılarını açıyor.

Karadeniz bölgesinin en büyük yatırımı olan Forum Trabzon; sadece ilk görüşte hayran bırakan mimarisiyle değil, prestijli markaları ve yıl boyu sürecek etkinlikleriyle de Karadenizlilerin çekim merkezi olmaya hazırlanıyor. Yeni Ekspres Yol ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin arasındaki 72.000 m2 arazi üzerine kurulan Forum Trabzon toplam 49.000 m2’ kiralanabilir alana sahip. Konsept tasarımı Hollandalı T-T Design, mimarisi Portekizli CPU Architects ve Türkiye’den Arup Mühendislik tarafından geliştirilen Forum Trabzon, modern mimarinin yerel motiflerle bileşiminden oluşuyor.

Seçkin markaları da Trabzon’a taşıyan Forum Trabzon; eğlence alanları, festival, konser ve spor etkinliklerinin gerçekleştirileceği kamusal peyzaj alanlarıyla çevre illerin de çekim merkezi olacak.

Yöresel motiflerle harmanlanmış eşsiz mimari

Mükemmel mimarisiyle farkını ortaya koyan Forum Trabzon, tüm noktalarından ziyaretçilerine ulaşan uçsuz bucaksız deniz manzarasıyla dikkat çekiyor. Karadeniz’in çılgın dalgalarından esinlenerek tasarlanan dalgalı çatıları, gemi penceresi şeklindeki çatı ışıklıkları ile bulunduğu lokasyondan ilham aldığı belli olan Forum Trabzon, dört katlı olarak tasarlandı. Projenin simgesi olan Deniz Feneri bir taraftan ziyaretçilerine yön gösterirken bir taraftan da düşey sirkülasyon imkanı ile tüm katları birbirine bağlıyor.

Mimariyle sanatı buluşturan eserler

Açılan diğer üç Forum’da olduğu gibi Forum Trabzon’da da yerel mimari öğeler ve yerel unsurların yansıtıldığı sanat eserleri dikkat çekiyor. Çelik cam ve ahşap kullanılarak yüzyılın mimarisinin yansıtıldığı alışveriş merkezi, yerel taşlarla kaplanmış cepheleri, yerel motifli rölyefleri ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şiirleriyle bezenmiş duvarlarıyla sanata selam duruyor. Ressam ve heykeltıraş Hanefi Yeter koordinatörlüğündeki bir grup sanatçının Karadeniz’in çılgın dalgalarından,dinamik yapısından ve bölge halkının enerjisinden ilham alarak hayata geçirdiği sanat eserleri  Forum Trabzon’u eşsiz kılıyor.

Forum Mersin ve Forum Çamlık’tan sonra yüzünü Karadeniz insanına çeviren Hanefi Yeter, Forum Trabzon’da Karadeniz insanına odaklanırken, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun bir eserinden ilham alarak tasarladığı heykel ve rölyef çalışmasını da hayata geçiriyor. Yine Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun tanınmış 'Kemençe Çalan Adam' eserinden esinlenen rölyef çalışması İbrahim Örs imzasını taşıyor. Sanatçının yörenin ünlü halk oyununa gönderme yapan 'Horon' isimli heykel  çalışması da dikkat çekiyor. Habib Aydoğdu imzası taşıyan hazırlanan koridorlardaki cam seramik çalışması ve  Günnur Özsoy’un renkli heykel çalışması ise Forum Trabzon’un farklı bölümlerinde ziyaretçileri bekliyor. Bilal Karakaya’nın hazırladığı hayvan figürleri ise özellikle küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadenize-yeni-alisveris-merkezi_61534.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Süper bir alışveriş merkezi. Gittim, gezdim, bayıldım açıkçası.Trabzon'u seviyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!