Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karayalçın’dan Çağdaş Belediyecilik Projeleri

CHP’nin mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Anakent Belediye Başkan adayı olan Murat Karayalçın’ın hazırladığı yerel yönetimler programında toplu taşımanın yangınlaşmasından, yurttaşların yönetime katılmasına kadar hem sosyal yaşamı hem de kentin yapısını değiştirecek pek çok proje bulunuyor. Karayalçın’ın projeleri özetle şöyle:

Cumhuriyet ANKARA
2


CHP’nin mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Anakent Belediye Başkan adayı olan Murat Karayalçın’ın hazırladığı yerel yönetimler programında toplu taşımanın yangınlaşmasından, yurttaşların yönetime katılmasına kadar hem sosyal yaşamı hem de kentin yapısını değiştirecek pek çok proje bulunuyor. Karayalçın’ın projeleri özetle şöyle:

- Sosyal Belediyecilik: Ayda 600 YTL’nin altında geliri olan ailelere eğitim, sağlık, gıda, eşya, yakacak, barınma yardımının yanı sıra nakdi yardım da yapılacak. Dar gelirlilere su, otobüs gibi belediye hizmetleri bedelsiz ya da indirimli verilecek. Dar gelirli ailelerin okula giden çocuklarına eğitim bursu sağlanacak. İşsiz gençler için kentte özel istihdam projeleri uygulanacak. Gençlerin sigorta primleri ödenerek, belediyenin çeşitli projelerinde çalışacak.

- Belediye Ticarethane Olmayacak: Toplu taşıma, doğalgaz, su, çöp ve benzeri hizmetler özelleştirilmeyecek, özel sektörün insafına bırakılmayacak, Halk yararına fiyat politikaları izlenecek. Hava ve su kalitesi düzenli olarak denetlenecek ve sonuçları kamuoyuna duyurulacak. Yerel yönetim kimyasallar, hormonlar ilaçlar gibi konularda sürekli gıda denetimi yapacak ve sonuçları açıklayacak.

- Toplu Taşım Yaygınlaşacak: Raylı sistem projeleri gündelik hayata sokulacak. Raylı sistemler otobüs ulaşımıyla bir bütün olarak çalışacak. Kentlerin her yerine gitmek kolaylaşacak, ulaşım eziyet olmaktan çıkacak. Yayaları yok sayan anlayış sona erecek. Kent içi bulvarlar, caddeler otoyola çevrilmeyecek. İşlevsen yaya bölgeleri oluşturulacak, yaygınlaştırılacak.

- Kaldırımlar Otopark Olmayacak: Kentin tüm önemli yerlerine otopark yatırımları yapılacak. Özel sektör otopark yatırımları özendirilecek, yeni yapılan tüm binalarda otopark yapılması gerçek anlamda zorunlu olacak. Kaldırımların otopark olarak kullanılmasına bir zamanlama çerçevesinde son verilecek.

- Engeller Kalkacak: Engelliler ve yaşlılar kent yaşamına katılacak. Ulaşım başta olmak üzere, parklar, kaldırımlar, yollar, geçitler, tüm sosyal alanlar engelliler ve yaşlılar için düzenlenecek. Engellilerin yerel yönetimdeki işlerini yürütebilmeleri için özel birimler kurulacak. Ayrıca engelli ve yaşlı yurttaşların gündelik işlerine yardımcı olan gençlere ödeme yapılacak.

- Proje Karar Kurulları: Kentsel yenileme, sanayi sitesi gibi çeşitli projeler bölge halkıyla birlikte yürütülecek. Projenin nasıl uygulanacağına halk Proje Karar Kurulları’nda karar verecek.

- Halk Yönetime Katılacak: Her yıl tüm sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve kentte yaşayan her kesimin katılacağı, kent bütçesi ve çalışma programının tartışılacağı kent kurultayları düzenlenecek. Yönetilenler de yönetime katılacak.

İnsana saygılı bir yönetim

- Kent Ekonomik ve Sosyal Konseyi: Sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları, işçi sendikaları, meslek odaları temsilcilikleri oluşturulacak Kent Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nde bir araya gelerek, kentin iktisadi geleceğini, iş yaratma olanaklarını değerlendirecek.

- Saydam Yönetim: Belediye Meclisi toplantıları yerel TV’lerden canlı izlenebilecek. İmar planları, yatırımlar, ihaleler radyo, TV ve internette yayınlanacak. Belediye yöneticilerinin mal varlıkları, günü gününe internet üzerinden açıklayacak. Kimse servetini başka yollarla açıklayamayacak.

- Kent Hakemliği: Kurulacak olan Kent Hakemliği ile belediye ile halk arasında arabuluculuk yapılacak. Belediye ile yurttaşlar arasındaki anlaşmazlıklar yargıya gitmeden çözülecek.

- Belediye Denetlenecek: TÜRMOB’un belirleyeceği yeminli mali müşavirler belediyeyi denetleyecek. Denetim sonuçları kamuoyuna açıklanacak. Türk Tabipleri Birliği, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği gibi meslek odalarından her yıl belediye için değerlendirme raporu hazırlanarak, Kent Kurultayı’na sunmaları istenecek.

- Kente Yeni Çehre Kazandırılacak: Gecekondu alanları, kent içinde geri kalmış gelişmeye muhtaç alanlar kente kazandırılacak. AKP’nin kentsel dönüşüm uygulamalarında yapılanın aksine, kentsel dönüşümün uygulanacağı yerlerde yaşayan insanlar yerlerinden çıkarılmayacak. Uygulama ile elde edilecek rantlar ile bölgedeki yurttaşların sağlıklı bir çevrede ve çağdaş konutlarda yaşamaları sağlanacak.

- Rant İçin Plan Yapılmayacak: Belediye keyfine göre plan tadilatı yapamayacak. Plan tadilatı için kamu yararı taşınması, üst plan kararlarına uygun olması, plan müellifinin olması ve meslek odalarının görüşünün alınması koşullar istenecek.

- Muhtarlar Önem Kazanacak: Muhtarlar, köyündeki mahallesindeki yatırımları denetleyecek, küçük ölçekli yatırımları doğrudan karar verecek olanaklara sahip olacak. Muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili konularda belediye meclisi toplantılarına katılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayalcindan-cagdas-belediyecilik-projeleri_65085.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Ancak gazetede yayınlanan manifestolara benim oldugu gibi bircok Ankaralının da karnı toktur herhalde. Kazık METRO ceremesini yıktığı yetmiyormuş gibi MAMAK Viyadüğü de hiç gereksiz yere yaptı. O Mamak viyadüğüne harcanan para ile Hem ÇANKAYA-DİKMEN hem de YILDIZ - DİKMEN arasına 2 viyadük yapılırdı ve vızır vızır çalışırdı. Kimbilir hangi rantiyeciye yapıldı Mamak viyadüğü. YANITLA
  • KENT HAKEMLİĞİne bayıldım İnşallah işleyen bir kurum olur. Kentlerde sadece kamu yararı değil kişilerin de hakları gözetilmelidir. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!