Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karayollarını 'KİT' Kurtaracak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan alınarak, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanan Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) haline getirilecek. Ulaştırma Bakanlığı 2008'de yatırımlardan en fazla pay alan bakanlık olacak.

Yeni Şafak Gazetesi



aklaşık 2 milyar YTL borcu bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'nü mali darboğazdan kurtaracak formül bulundu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan alınarak, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanan Karayolları Genel Müdürlüğü, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) haline getirilecek. Ulaştırma Bakanlığı 2008'de yatırımlardan en fazla pay alan bakanlık olacak.

Önceki akşam yapılan Yüksek Planlama Kurulu (YPK) toplantısında sunum yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2008 için yaklaşık 5 milyar YTL yatırım yapmak istediklerini bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı'nın talep ettiği yatırım payından ise en büyük bölümü demiryollarına gidecek. Ulaştırma Bakanlığı yeni yılda 3 milyar dolar değerindeki Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, 600 milyon dolarlık Ankara-Konya ve 3 milyar dolarlık Marmaray Projesi'ne ağırlık verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayollarini-kit-kurtaracak_56852.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!