Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karbon Ayak İzi Ölçümüne Kimse Başvurmadı

Çevreye duyarlılık arttıkça gelecekte iş yapma biçimlerini derinden etkilemesi beklenen karbon ayak izi yönetimi için dünyada firmalar harekete geçti. Türkiye için henüz erken dense de İsveç kökenli kurumsal kaynak yönetimi şirketi Industrial And Financal System (IFS), geliştirdiği "Eko Ayak İzi Yönetimi Sistemi"ni Türkiye'ye taşıdı. Ancak henüz

Referans Gazetesi
Karbon Ayak İzi Ölçümüne Kimse Başvurmadı

STRONG>İsveçli kaynak yönetim şirketi IFS, son dönemde önem kazanan şirketlerin karbon ayak izi ölçümünü Türkiye'ye getirdi. Ancak henüz başvuran şirket olmadı.

Çevreye duyarlılık arttıkça gelecekte iş yapma biçimlerini derinden etkilemesi beklenen karbon ayak izi yönetimi için dünyada firmalar harekete geçti. Türkiye için henüz erken dense de İsveç kökenli kurumsal kaynak yönetimi şirketi Industrial And Financal System (IFS), geliştirdiği "Eko Ayak İzi Yönetimi Sistemi"ni Türkiye'ye taşıdı.

Karbon ayakizi, birimi karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olarak tanımlanıyor. IFS, karbon ayak izi yönetimi programı sayesinde firmaların üretim süreçlerinde arkalarında ne kadar çevresel ayak izi bıraktıklarını tespit ediyor. IFS Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Öztürk, "Türkiye'den henüz programı kullanmak üzere bir başvuru olmadı. Ancak karbon ayak izi gelecekteki iş yapma biçimlerini derinden etkileyecek" açıklamasını yapıyor.
 
Raporlara dökülerek belgeleniyor

Öztürk, "Eko Ayak İzi Yönetim Sistemi"ni bu yüzden ürettiklerini söylüyor. Bu sistemle üretim hatlarının, diğer iş birimlerinin ve işletmenin tümünün çevresel ayak izinin ölçümlenmiş ve raporlara dökülerek belgelenmiş olacağını belirten Öztürk, şöyle devam ediyor: "Ölçümlemede üretim maliyetlerinin belirlenmesine benzer bir süreç izleniyor. İş süreçlerinin çevreye olan etkileri belirleniyor, raporlanıyor. Aynı zamanda, çevre koruma konusunda yapılan iyileştirmeler de belgelendiriliyor." Programın kullanılması konusunda Türkiye'de bilincin henüz yerleşmediğine dikkat çeken Öztürk, "Bu sadece Türkiye'ye mahsus bir durum değil. Tüm dünyadaki durumun bu."

 

ETİKETLER: yeşil çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/karbon-ayak-izi-olcumune-kimse-basvurmadi_81788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!