Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karizmatik Liderden Sıradan Lidere Döndü

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'deki lider değişikliğiyle ilgili olarak “Baykal gibi karizmatik liderden sıradan bir lidere döndü iş. Onun için çok sevindim. CHP başlarken bitmiştir” dedi.

Hürriyet Ankara
Karizmatik Liderden Sıradan Lidere Döndü

STRONG>Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'deki lider değişikliğiyle ilgili “Baykal gibi karizmatik liderden sıradan bir lidere döndü iş. Onun için çok sevindim. CHP başlarken bitmiştir” dedi.

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV) Genel Başkanı Deniz Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçen ay yapılan Yeşil Küre Ödül Töreni'ne katılamadığı için ödülünü alamayan Gökçek'i ziyaret ederek ödülünü verdi.

Gürel, TURÇEV'in temiz bir çevre, gelişmiş bir turizm ve sağlıklı bir kent yaşamı için bir araya gelen gazetecilerden oluşan bir dernek olduğunu ifade ederek, ödülü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mamak Çöplüğü'nü ıslah ve dönüştürme çalışmalarından dolayı verdiklerini söyledi. Gürel, Ankara'nın en önemli çevresel sorunlarından birisi Ankara Çayı'nın ıslahının da bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Anlamlı bir ödül

Gökçek de Yeşil Küre Ödülü'nün kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, “Bu benim gazetecilerden aldığım ilk ödül. Üstelik kent gazetecilerinin bu ödülü bana veriyor olması da ödülü benim için daha anlamlı kılıyor” dedi.

Ödül törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek bir gazetecinin, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesi” ile ilgili görüşlerini sorması üzerine “İster inanırsınız, ister inanmazsınız. Ben çok sevindim. Baykal gibi karizmatik bir liderden, sıradan bir lidere döndü iş. Yani, Cumhuriyet Halk Partisi başlarken bitmiştir. Geçmiş olsun” dedi.

Pompalayıp şişiriyorlar

Başkan Gökçek ile Kılıçdaroğlu arasında yeni bir düello yaşanabilme ihtimali sorusuna da Başkan Melih Gökçek, “Kendisi gelmez, kaçar. Ne zaman istiyorsa ben hazırım” cevabını verdi.

Yılmaz Ateş'in yeni CHP yönetiminde Parti Meclisi'ne girmemesine ilişkin görüşleri de sorulan Gökçek, “Kendi iç meseleleri, halletsinler bakalım. Ben Yılmaz'ı severim. Eski meslektaşım” diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, CHP'nin oylarının Kılıçdaroğlu ile birlikte yüzde 40'lara yükseldiği iddialarını sorması üzerine de Gökçek, “Onun yarısını alsın, ondan sonra desin ki, ben çok başarılıyım. Kim, nerede yüzde 40 alıyor? İnsanlar pompalıyorlar pompalıyorlar balon gibi şişiriyorlar. Bir iğne batırınca ‘puf' patlayıveriyor” yanıtını verdi.

Refüjde sulamayı şikayet edin

Bir soru üzerine, orta refüjlerdeki yeşil alanın sulaması sırasında meydana gelen taşmalardan kendisinin de rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, bu konuda ciddi önlemler almaya hazırlandıklarını ifade etti.

Metro haftaya Meclis'te olacak

Gökçek, metro çalışmalarına ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

“Zannediyorum önümüzdeki hafta içerisinde bir kanun görüşülecek Meclis'te. O kanunda özellikle metroları devralabilmeleri için yetki alacak Ulaştırma Bakanlığı. O yetki alınır alınmaz, hemen olayın içerisine girecek. Biz ondan sonra mevcut firmaları tasfiye edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığı da olayı tamamen kendisi sıfırdan başlatmak istiyor. O nedenden dolayı biz karşılıklı anlaşma yoluyla, yani bizden bir şey istemeden, direkt iptal edeceğiz sözleşmeleri. Ulaştırma Bakanlığı ile yeni bir anlaşma yapılıp, yeni bir şirket kurulacak. O şirketle süratle ihaleler yapılıp, yoluna devam edecek.”

Kanunun çıkması halinde en kısa sürede çalışmaların da başlayabileceğini anlatan Gökçek, “Önce Sincan, sonra Keçiören, sonra Çayyolu” dedi.

Genelev bu yıl kaldırılacak

Bir gazetecinin genelev konusunun da “sarpa sardığını” söylemesi üzerine Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Şimdi biz geçen sene Haziran ayında genelevi kaldırıyorduk, her şey bitmişti. Maalesef yürütmeyi durdurma kararı ve arkasından yaşananladr bugüne kadar getirdi bu durumu. Şehir merkezinde çoluk çocuğun önünden geçtiği bir yerde, bu tip olayın gerçekleşmesini hiçbir insaf sahibi insan kabullenemiyor. Ama bu konuda biz, yargının verdiği kararlara uymaya mecburuz. Yargı böyle karar verince ne yapacaksın? Elimiz kolumuz bağlanıyor. Şimdiye kadar 30 defa kaldırmıştık burayı. Burası kalkacak mı? Bu sene mutlaka kalkacak, şöyle de böyle de kalkacak. Biz de elimizden gelen hukuki mücadeleyi yürütmeye çalışıyoruz. Yer göstermek ise bizim sorunumuz değil.”

 

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/karizmatik-liderden-siradan-lidere-dondu_79896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!