Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karot Almaya Polislerle Gittiler

Güngören Belediyesi, 9 bloklu siteye karot testi yaptırmak istedi. Yurttaşlar, belediyenin polis ve zabıtalarla gelmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Karot Almaya Polislerle Gittiler

İstanbul Güngören’de Tozkoparan Mahallesi ile birlikte 2013’te riskli alan ilan edilen Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde yaşayanları ‘rantsal’ dönüşüm korkusu sardı. Mahallede bulunan 4 Kent Sitesi’ne Güngören Belediyesi ekipleri tarafından bir şikâyet dilekçesi gerekçe gösterilerek binaların sağlamlığını ölçmek için karot testi yapılmak istendi.

BirGün’den Berkay Dündar’ın haberine göre; polis ve zabıta eşliğinde gelen belediye ekiplerine site sakinleri izin vermedi. Mahalleli Bahattin Züngür, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Uçan’ın kendilerini tehdit ettiğini iddia ederek şöyle konuştu: “Güngören Belediyesi kimin yazdığı belli olmayan bir dilekçeyi gerekçe göstererek 9 bloka karot testi yaptırmak istedi. Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Uçan ile görüştük, bize diyor ki ‘Biz buranın karotunu alırız. Karottan sonra size 2 ay süre vereceğiz, 2 ay içerisinde eğer ki bizim talimatlarımıza uymazsanız, elektrik ve suyunuzu keseceğiz, sonra da tahliyenizi yapmaya vesile olacağız.’ Bir tebligat çıkarmadan, dilekçeyle binaya karot mu yapılır?”

Züngür, 1988 yılında yapılan 4 Kent Sitesinde, yurttaşların kentsel dönüşüme karşı olmadığını, belediyenin gösterdiği tutumdan rahatsız olduklarını belirtti: “Akşam birileri geliyor ve diyor ki 2-3 ay sonra binalarınız yıkılır. Peki, bundan sonrası ne olacak, burası boşaltıldıktan sonra alternatifi nedir? Sen devlet olarak bana yol göstermen lazım, bana yardımcı olman lazım. Sen burada polisle, zabıtalarla evimi basıyorsun.”

Mahallelinin Avukatı Onur Cingil ise olayın yargıya taşınması için belediyenin alacağı kararı beklediklerini belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karot-almaya-polislerle-gittiler_189442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!