Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karşıyaka'ya Opera Binası İnşa Edilecek

Karşıyaka Belediyesi, Atakent semtinde 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip Opera, Tiyatro ve Konservatuvar Kompleksi'nin temelini attı. Karşıyaka Belediye Bandosu ve Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Çok Sesli Korosu'nun müzikleri eşliğinde gerçekleşen temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılacak

Yeni Asır Gazetesi
Karşıyaka'ya Opera Binası İnşa Edilecek

Karşıyaka Belediyesi, Atakent semtinde 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip Opera, Tiyatro ve Konservatuvar Kompleksi'nin temelini attı. Karşıyaka Belediye Bandosu ve Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Çok Sesli Korosu'nun müzikleri eşliğinde gerçekleşen temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılacak kompleksin Karşıyaka'ya çok yakışacağını söyledi.

Adnan Saygun Sanat Merkezi hayata geçtikten sonra bir opera binası için yer arayışına girdiklerini ve Karşıyaka Belediyesi'nin 24 bin metrekarelik bir alanı Büyükşehir'e tahsis ettiğini belirten Kocaoğlu, "İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç'ın yakamıza yapışmasının büyük payı oldu. Karşıyaka Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda Zübeyde Hanım Kongre Merkezi'ni yapacağız. Adnan Saygun'daki deneyimlerimizi de kullanarak teknik şartname hazırlanır hazırlanmaz proje yarışmasına çıkacağız" dedi.

Temeli atılan komplekste çok önemli etkinlikler düzenleneceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Temelini attığımız binanın arsası, Milli Emlak'a ait mezbelelik bir yerdi. Dört ay gecikmeli de olsa temeli attık. Yeni sanat merkezi, Karşıyaka'nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu.

Üç katlı tasarlanan binada bodrum kat otopark ve sığınak olacak. Tesiste sergi salonuyla birlikte loca dahil, 672 kişilik salon bulunacak. 150 günde bitirilmesi hedeflenen bina, 3 milyon 300 bin TL'ye ihale edildi. Tesisin Genel Sanat Yönetmenliği'ni, Devlet sanatçısı Gürer Aykal üstlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyakaya-opera-binasi-insa-edilecek_66222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!