Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kartal Belediyesi'nden 'Geri Kazanım, Geleceğe Yatırım'

Kartal Belediyesi atıkların toplanması ve geri kazanılmasıyla ilgili olarak, çalışmalarına devam ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi
Kartal Belediyesi'nden 'Geri Kazanım, Geleceğe Yatırım'

Kartal Belediyesi ilçe genelinde evsel ve ambalaj atıklara yönelik başlattığı altı aşamalı projesine devam ediyor. ‘Geri Kazanım, Geleceğe Yatırım’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında, Kartal’ın 20 mahallesinde atıkların geri kazanımı amaçlanıyor.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması’ projesinin ilk aşaması, 2006 yılında Kartal’da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, okullar, sağlık ocakları ve iş yerlerinde uygulanmaya başlandı.

Çöpe atılan cam, plastik, kağıt-karton, metal ve kompozit (süt ve meyve suyu kutuları) atıklarını ayrı toplayarak geri kazanılmasını sağlayan projenin ikinci aşaması da, 2009 yılında Kartal’ın dört mahallesinde uygulandı. Uğur Mumcu, Esentepe, Kordonboyu ve Orhantepe mahallelerindeki tüm konutlarda bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldıktan sonra, konutlardan ambalaj atıkları toplanmaya başlandı.

Soğanlık, Petrol İş, Atalar ve Gümüşpınar mahallelerini içine alan ve 27.613 konutta uygulanması planlanan projenin üçüncü aşamasına da geçtiğimiz günlerde başlandı. ÇEVKO Vakfı ve lisanslı firma ile birlikte yürütülen ‘Atıkların Geri Kazanımı ve Ambalaj Atıklarının Toplanması’ ile ilgili projenin 2013 yılı sonuna kadar tüm Kartal’da tamamlanması planlanıyor.

Proje kapsamında, ambalaj atıklarının çöpe karışmadan, evsel atıklardan (mutfak atıkları ve yemek artıkları, kullanılmış tuvalet ve havlu kağıtları, sigara izmaritleri, bahçe düzenlemesi sonucu oluşan ot, yaprak ve kurumuş dal gibi organik atıklar) ayrı ayrı toplanarak sağlıklı, ekonomik ve verimli bir şekilde geri dönüşümü sağlanıyor.
 
24.06.2007 tarihli ve 26562 sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine göre yasal bir zorunluluk olarak oluşturulan bu projeyle, geleceğe yatırım yapılarak, sınırlı olan doğal kaynakların ve çevrenin korunması sağlanıyor. Belediye ayrıca bu vesile ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kartal-belediyesinden-geri-kazanim-gelecege-yatirim_83199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!