Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kartal’a 120 Milyon Dolarlık 'Vizyon' Kulesi

Dumankaya İnşaat, Anadolu yakasında 10 milyar dolarlık kentsel dönüşümün başlayacağı bölgenin bitişiğinde; 120 milyon dolarlık Vizyon Residence-Alışveriş Merkezi projesine başlıyor.

Hürriyet Gazetesi
Kartal’a 120 Milyon Dolarlık 'Vizyon' Kulesi

Dumankaya İnşaat, Anadolu yakasında 10 milyar dolarlık kentsel dönüşümün başlayacağı bölgenin bitişiğinde; 120 milyon dolarlık Vizyon Residence-Alışveriş Merkezi projesine başlıyor. Proje; zemin artı 33 katlı, zemin artı 25 katlı ve zemin artı 18 katlı üç gökdelenden oluşuyor.

Konut sektöründe durgunluk yaşandığı haberlerine inat, Dumankaya İnşaat 2008’de 7 ayrı projeye kazma vuruyor. Bunlardan ilki, Kartal’da E-5 kenarındaki Dumankaya Vizyon projesi. ’Kat karşılığı’ gerçekeştirilen projede 120 milyon dolara malolacak. Dumankaya Vizyon’da, rezidans daireleri, home ofis ve alışveriş merkezi bulunacak. Toplam 3 kuleden oluşacak projede, 350 rezidans dairenin bulunduğu 2 rezidans kulesinde satışlar yarın başlıyor. En küçük daire 39 metrekarelik stüdyo tipi daire olacak. Loft tipi daireler 199 metrekareye kadar çıkacak. Metrekare fiyatları 2 bin 900 YTL ile 3 bin 700 YTL aralığında değişiyor. Projeye, şubat ayında yapılan 10’uncu Konut ve İşyeri Fuarı’nda 2 bin 500 adet ön talep gelmişti.

Kartal gökdelen bölgesi

Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, "Tüm projelerde olduğu gibi bu proje öncesi de ciddi araştırma, çalışma yaptık. Kartal bölgesi Maslak’tan sonra, İstanbul’un ikinci gökdelen bölgesi olacak. Projelerde ufak tefek revizyonlar yapmakla beraber biz kendimizi maraton koşucusu olarak görüyoruz. Hedeflerimizi koyduk ve koşuya devam ediyoruz. Bu sene 7 projenin lansmanını yapacağız. Hatta bu 7 projeden, Gizli Bahçe Konakları içindeki villaların inşaatı başladı, lansmanı yapılmadı" dedi.

Temkinli davranış var

Yatırımcıların artık arsa alırken, ev alırken temkinli davrandığını ifade eden Ali Dumankaya, "Bizim anketlerimize göre kısmen tedirginlik var. Faiz oranları artacak beklentisi ile Mart ayına kadar ciddi satış grafiği devam etti. Nisanda durulma oldu. İnsanlar 'Acaba' dedi. Ama şu an çalışmalar normal şekilde devam ediyor. Sektör dalgalanmalara alıştı. Bu uzun maratonda koşuda soluklanmalar olacaktır" diye konuştu. Ali Dumankaya, projelerinden alım yapanların yüzde 20-30’unun daha önce diğer projelerinden alım yapanlar olduğunu ifade etti, "Proje ilk satışa çıktığında ön satışta konut alanlar kazanıyor. Bizi takip edenler kazanıyor" dedi.

Yüzde 50’si yatırımcıya

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Uğur Dumankaya da, konut projelerinden ortalama yüzde 40-50’sinin yatırımcı tarafından alındığını, bunun kendilerinde yüzde 80’e ulaştığını söyledi. Dumankaya, "Oturum için alanlar her zaman temkinli. Tek atımlık silahları var. Yatırımcı da istikrarsızlıktan etkilenir. Şu an çok başarılı projeler var. Vizyon projesi de bunlardan" diye konuştu.

Bu yıl fırsat yılı

Uğur Dumankaya, Kartal’da 10 milyar doları aşan kentsel dönüşüm yapılan bölgenin komşu parselinde yer alan Vizyon’un çok farklı bir proje olduğunu ifade ederek, "Pazarın sesini dinleyen, pazarı çok iyi araştıran projeler yapıyoruz. Şu an şartlar 2001 öncesinden iyi. Trend projemizden 2.5 yıl önce alanlar yüzde 100’e varan oranda kazandı. Bu sene fırsat yılı, biz de her zaman kazandırıyoruz" dedi. İstanbul’da metrekaresi 9 bin dolardan rezidans daireleri satıldığını ekleyen Uğur Dumankaya, "Biz metrekaresi 2900-3700 YTL’den satışa çıkan dairelerin metrekaresinin 5 bin YTL’ye çıkmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kartala-120-milyon-dolarlik-vizyon-kulesi_61402.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!