Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kartal'a Büyük Rol

İstanbul Kartal’da 555 hektar alan için hazırlanmış dünyanın bugüne kadar gelmiş geçmiş ‘en büyük şehir dönüşüm planı’ 2008 başında uygulamaya giriyor.

Türkiye Gazetesi
Kartal'a Büyük Rol

b>İstanbul Kartal’da 555 hektar alan için hazırlanmış dünyanın bugüne kadar gelmiş geçmiş ‘en büyük şehir dönüşüm planı’ 2008 başında uygulamaya giriyor. İş merkezlerinden oluşan dev gökdelenler yer alacağı için Manhattan’a dönüşecek Kartal’a birkaç yıl içinde tam 20 milyar dolarlık bir sermayenin akacağı ve 100 bin kişilik bir ek istihdamın oluşturulacağı belirtiliyor.

İngiliz mimar hazırlıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı proje yarışmasını kazanan İngiliz ünlü mimar Zaha Hadid tarafından hazırlanan planda Kartal, alt yapısı bitmiş, ulaşım ağları hazır İstanbul’un yeni yatırım merkezi olarak küresel sermayeye sunuluyor. 2008 başından itibaren uygulanabilecek planda 555 hektarlık bölgeye özel sektör tarafından; 5 yıldızlı oteller, plazalar, alış veriş merkezleri, sağlık turizmi için hastaneler, kongre ve iş merkezlerinin yapılması öngörülüyor. Her hafta bir yabancı yatırımcının kapılarını çalarak Kartal’daki yatırım fırsatlarıyla ilgili kendilerinden bilgi talebinde bulunduğunu belirten Arif Dağlar, Prens Charles’ın da İngiliz firmalarına yatırım danışmanlığı konusunda rehberlik etmesi amacıyla Kartal’a bir ekip gönderip bölgeyle ilgili çalışma yaptırdığını da söyledi.

Marina’ya Fransızlar talip
Kartal’a bin yatlık dev bir marinanın yapılması da öngörülüyor. Bu şekilde Kartal’ın Akdeniz çanağındaki lüks yatlara ev sahipliği yaparak pastadan pay alması hedefleniyor. Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 1 milyar dolara mal olacak dev marinayla Fransızların özel olarak ilgilendiğini belirterek, “Fransa’nın güney sahillerini yöneten bölgenin temsilcileri geldiler. Kartal’daki potansiyeli Marsilya-Nice hattından daha büyük buldular. Proje ihaleye çıkarıldığında Fransızlar da gelip girecek.

Türkiye’nin devleri geliyor
Belediye Başkanı Arif Dağlar, söz konusu dönüşümü yapılan bölgede sanayi fabrikalarının boşalttığı yerlere iş merkezleri kurularak cazibe merkezi haline getirileceğini kaydederek şöyle konuştu:

“555 hektarlık arazide Koç, Sabancı, Eczacıbaşı, Dinçkök ailesi, Siemens gibi Türkiye’nin tüm öncü kuruluşlarının yerleri var. Hepsi milyar dolarlık yatırımlarına biran önce başlamak için uygulama planlarının da Belediye Meclisi’nden geçmesini bekliyorlar. Yılbaşına kadar her şey bitmiş olacak.”

Makam aracı bisikleti
Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, İstanbul’daki trafik yoğunluğuna karşı bir nebze çare olması amacıyla bisikletini makam aracı olarak kullanmaya başladı. Kısa mesafelere makam aracı yerine bisikletiyle gitmeyi tercih eden Başkan Dağlar’a beraberindeki zabıtalar da bisikletleriyle eşlik edince Kartal’da renkli görüntüler oluşuyor. Vatandaşlar bisiklet üstünde gördükleri Belediye Başkanı’nı şaşkın şaşkın seyrederken Başkan Dağlar, “Herkese 3-5 kilometrelik yerlere arabası yerine bisikletiyle gidebileceğini ben bizzat gösterip örnek olmak istedim” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kartala-buyuk-rol_55690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!