Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karun Hazinesi Davasında İlk Duruşma

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazinesi’nin en değerli parçası olan kanatlı denizatı broşunun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

NTV
Karun Hazinesi Davasında İlk Duruşma

br/> Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazinesi’nin en değerli parçası olan kanatlı denizatı broşunun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Savcılık, 2863 sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ve zimmet suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklu sanıklar hakkında 25’er yıl hapis cezası istiyor. Kanatlı deniz atı broşunun sahtesiyle değiştirdiği iddia edilen sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah başlayan duruşmada, eski müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanığın kimlik tespiti yapıldı.

Daha sonra mahkeme heyeti sanıkların savunma yapıp yapmayacağını sordu. Sanıkların hepsinin savunma yapmak istediklerini bildirmeleri üzerine duruşmaya ara verildi.

Savcılık, 2863 sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ve zimmet suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklu sanıklar hakkında 25’er yıl hapis cezası istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karun-hazinesi-davasinda-ilk-durusma_48198.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!