Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kasım Ayı Hava Kalitesi

Türkiye'de Kasım ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Iğdır'da gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Hava Kalitesi' verilerine göre, Kasım ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Hakkari, Bitlis, Tekirdağ, Muğla ve Burdur oldu.

yapi.com.tr / AA
Kasım Ayı Hava Kalitesi

Türkiye'de Kasım ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Iğdır'da gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Hava Kalitesi' verilerine göre, Kasım ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Hakkari, Bitlis, Tekirdağ, Muğla ve Burdur oldu.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Iğdır, Batman, Çorum, Osmaniye ve Muş olarak belirlendi.

Kasım'da il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği Hakkari'de aşıldı.

Aynı dönemde partiküler ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değerinin Afyonkarahisar, Çorum, Kahramanmaraş (Elbistan), Muş, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce'de aşıldığı belirlendi. İlk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı iller arasında ise Çorum, Batman ve Iğdır yer aldı.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/kasim-ayi-hava-kalitesi_85136.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!