Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaş’ta Tunç Çağı Limanı Yapılacak

3 bin 300 yıl önce Mısır Kraliçesi Nefertiti’nin eşyalarının da bulunduğu 20 bin parça ile Kaş’ta batan ve bulunduğu 1982’de “dünyanın en eski batığı” unvanını kazanan Uluburun gemisi, genç arkeologlar tarafından farklı projelerle anlatılıyor.

Milliyet Gazetesi
Kaş’ta Tunç Çağı Limanı Yapılacak

3 bin 300 yıl önce Mısır Kraliçesi Nefertiti’nin eşyalarının da bulunduğu 20 bin parça ile Kaş’ta batan ve bulunduğu 1982’de “dünyanın en eski batığı” unvanını kazanan Uluburun gemisi, genç arkeologlar tarafından farklı projelerle anlatılıyor. Ve bu genç arkeologlar Kaş’ta sualtı gönüllüleriyle birlikte bir arkeoloji parkı ve antik liman oluşturmayı planlıyor. Tunç Çağı’nın canlandırılacağı limana, 3 bin 300 yıl önceki görüntü verilecek.

360 Derece Araştırma Grubu, Kaş Deniz Tarihi Araştırmaları Derneği ve Sualtı Araştırmaları Derneği, Tunç Çağı’nda Uluburun gibi gemilerin geldiği limanı anlatan bir kesit yapmak için Kaş’ın Çeşme Bağlar mevkiinde çalışıyor. Tunç Çağı’ndaki bina yapım bilgilerini araştıran bilim insanları, dönemin ticari malzemelerinin bulunduğu küçük bir liman kurmayı planlıyor. İki ya da üç binadan oluşan yapı grubunun önünde 3 bin 300 yıl önceki ticaretin nasıl yapıldığı anlatılacak.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kasta-tunc-cagi-limani-yapilacak_82684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!