Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kastamonu Entegre İSO 500 Listesinde İlk 50’de

Kastamonu Entegre, İSO 500 listesinde ilk 50 arasındaki yerini bu yıl da korudu. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Artan hammadde talebini karşılamak üzere yurt içi yatırımlara ağırlık verdik. 2022 yılı sonunda Balıkesir’de ikinci tesisimizi devreye almaya hazırlanıyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
Kastamonu Entegre İSO 500 Listesinde İlk 50’de

İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 içerisinde yer alan Kastamonu Entegre, Türkiye’nin ilk 50 sanayi kuruluşu arasında bu yıl da yerini tescilledi. Dünyanın altı ülkesinde ve Türkiye’de altı farklı lokasyonda üretim tesislerine sahip şirket, İSO 500 listesinin 48. sırasında yer aldı.

Üretim ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kastamonu Entegre, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalara ve global ölçekteki güçlüklere karşın istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Hemen her sektörde aşılması güç sorunlar yaratan pandemi sürecini istihdamı artırarak göğüslemeyi başaran şirket, İSO 500 listesinin ilk 50’lik diliminde 10 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak yer buluyor. Bu süreçte mobilya sektörünün artan hammadde ihtiyacı ve taleplerine, üretiminin yüzde 75’ini iç pazara sevk ederek yanıt veren Kastamonu Entegre, ağaç bazlı panel sektörünün lokomotifi olma görevini de başarıyla sürdürüyor. 2022 yılı sonunda 150 milyon dolarlık yatırımla Balıkesir’de ikinci tesisini hizmete alacak olan Kastamonu Entegre, bu hamleyle birlikte yıllık üretim kapasitesini de 7 milyon metreküp seviyesine taşıyacak.

“Ülke ihtiyaçlarını gözeterek büyüyoruz”
Ulusal ağaç bazlı panel sektöründe yüzde 30’a yakın pazar payıyla liderliği elden bırakmayan Kastamonu Entegre, iç pazardaki artan hammadde talebine yanıt verebilmek adına yurt içi yatırımlara odaklandı. Yeni tesis yatırımlarına ilişkin bilgi veren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Pandemi süreci, mobilya ve dekorasyon sektöründe ertelenen ihtiyaçların tüketiciyi alıma sevk etmesiyle hammadde gereksinimlerinde büyük bir artışa vesile oldu. Türkiye’de sektörün lider markası ve global ölçekte ilk 5’te yer alan önemli bir oyuncusu olarak, ülkemizin ihtiyaçlarını gözeterek, iç pazardaki yatırımlarımıza ağırlık vermeyi sürdürüyoruz. 2021 yılında devreye aldığımız Samsun tesisimiz ve 2022 yılı sonunda faaliyete geçecek Balıkesir tesisimiz ile toplam üretim kapasitemizi 7 milyon m3 seviyesine yükseltirken, ülkemizin ekonomik büyümesine ve global rekabet gücüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

*

Kastamonu Entegre Hakkında

Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asrı aşkın süredir kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır.

Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük beşinci, Avrupa’nın ise dördüncü büyük üreticisi olmuştur. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına üretmektedir.  %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir.

1,9 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6,5 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasındadır. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip olan Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır.

Kastamonu Entegre, Türk Standartlarına uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB/EPA ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır.  Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kastamonu-entegre-iso-500-listesinde-ilk-50de_190916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!