Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Katma Değer Yaratmak için Madencilik Politikaları Uygulanmalı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, "Türkiye'de üretilen madenler genellikle hammadde ya da yarı mamul olarak yurt dışına satılmaktadır. Bu nedenle yeterli katma değer sağlanamıyor" dedi.

yapi.com.tr / AA
Katma Değer Yaratmak için Madencilik Politikaları Uygulanmalı

Mehmet Torun, Maden Mühendisleri Odası tarafından Antalya'nın Kemer ilçesindeki Limak Limra Otel'de düzenlenen 23. Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin maden çeşitliliği bakımından zengin bir ülke olduğunu, dünya genelindeki 50 mineralin 30'a yakınının Türkiye'de bulunduğunu söyledi.
     
Türkiye'nin bor, trona, toryum, metalik madenler ve kömür açısından kendine yetecek bir ülke olduğunu ifade eden Torun, "Türkiye'de üretilen madenler genellikle hammadde ya da yarı mamul olarak yurt dışına satılmaktadır. Bu nedenle yeterli katma değer sağlanamıyor" diye konuştu. Madenciliğin, kendi sanayisine hammadde olarak kullanılması halinde önem taşıdığını vurgulayan Torun, "Madencilik istihdam sağlayan, katma değer üreten bir sektördür. Bunun için önemli olan madencilik politikalarının uygulanması ve değerlendirilmesidir" diye konuştu. Torun, gelecek yıl Zonguldak'ta yapılacak Kömür Kongresinde de Türkiye'nin kömür kaynaklarını, enerji politikalarını değerlendirip önerilerde bulunacaklarını kaydetti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Geniş ise gelecek yıl gerçekleştirilecek Zonguldak Kömür Kongresi hakkında bilgi vererek, kongrede kömür madenciliğinin teknolojisi, işçi sağlığı ve iş güvenliği, kömür madenciliğinin ekonomi politikaları ve özelleştirme konularını tartışacaklarını anlattı.
     
Madencilik sektöründeki gelişmelerin masaya yatırıldığı kongreye 50 ülkeden 400'den fazla bilim insanı katılıyor. Kongre, 19 Nisan'da sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/katma-deger-yaratmak-icin-madencilik-politikalari-uygulanmali_107534.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!