Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kavşak İnşaatına Yarım Milyon YTL'lik Ek Fatura Çıktı!

Atatürk Bulvarı üzerindeki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nin arazisi nedeniyle durdurulan kavşak inşaatı çalışmaları, söz konusu arazinin 300 metrekarelik bölümünün Türkiye'ye satılmasıyla yeniden başladı.

Cumhuriyet ANKARA



b>Atatürk Bulvarı üzerindeki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nin arazisi nedeniyle durdurulan kavşak inşaatı çalışmaları, söz konusu arazinin 300 metrekarelik bölümünün Türkiye'ye satılmasıyla yeniden başladı. Arazi satışının, Türkiye'ye yaklaşık 500 bin YTL'lik ek mali yük getireceği belirtildi.

Anakent Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in 6 Eylül 2006 yılında başlattığı kavşak ve altgeçit çalışmalarının iyi projelendirilmemiş olması, birçok sorunun yanında önemli miktarda ek bir mali yükü de ortaya çıkardı. İki ayda bitirilmesi planlanan ancak bir türlü bitirilemeyen çalışma, bulvar üzerinde bulunan Rus Büyükelçiliği'nin Ticaret Ataşeliği'nin önüne geldiğinde durmuştu. Gökçek'in çalışmaları devam ettirebilmek için elçilikten toprak istemesi üzerine de iki ülke arasında diplomatik bir sıkıntı ortaya çıktı. Kriz, Rusya'nın arazinin 300 metrekarelik bölümünün Anakent Belediyesi'ne satılmasına onay vermesiyle aşıldı. Anlaşmanın sağlanmasından sonra, Rus Büyükelçiliği, Ticaret Ataşeliği'nın duvarını geri çekti. Böylece, kavşak inşaatı yeniden başladı.

Söz konusu arazinin satış miktarı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet 'in sorularını yanıtlayan Taşçı Emlak'ın sahibi Salim Taşçı, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan arsa değerlerinin tavan fiyatının 1625 YTL olduğunu belirtti ve 300 metrekarelik arazinin değerinin yaklaşık 500 bin YTL olacağını dile getirdi. Alınan arazinin "artık arazi" olarak nitelendirildiğini kaydeden Taşçı, "Bahsedilen yerdeki arazinin tavan fiyatı yaklaşık 1625 YTL civarındadır. Ancak o bölge arazi artığı olarak nitelendirildiği için sadece araziyi alana ve satana yarar. Yani arazi yol yapımı için kullanıldığında bir anlam ifade eder. Gökçek bu anlamda kazançlı çıkmıştır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kavsak-insaatina-yarim-milyon-ytllik-ek-fatura-cikti_52716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!