Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kaybettiklerimizi 2010'da Kazanacağız'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ocak ayında kapasite kullanım oranlarında kaydedilen yükselişi değerlendirirken, ''Üretimden ve ihracattan kaybettiklerimizin önemli bir bölümünü, 2010 yılında geri kazanacağımıza inanıyorum'' dedi.

Gazete Haber Türk
'Kaybettiklerimizi 2010'da Kazanacağız'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ocak ayında kapasite kullanım oranlarında kaydedilen yükselişi değerlendirirken, ''Üretimden ve ihracattan kaybettiklerimizin önemli bir bölümünü, 2010 yılında geri kazanacağımıza inanıyorum'' dedi.

Ergün, AA'ya yaptığı değerlendirmede, imalat sanayindeki gelişmelerin temel göstergelerinden biri olan kapasite kullanım oranı daha önce TÜİK tarafından yayınlanırken, bu yıl Ocak'tan itibaren Merkez Bankası tarafından yayınlanmaya başlandığını hatırlattı. Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre, 2010 yılı Ocak ayı kapasite kullanım oranının, geçen yılın aynı dönemine göre 6,6, bir önceki aya göre ise 0,2 puan artarak yüzde 67,8 olarak gerçekleştiğini belirten Ergün, genel trende bakıldığında, TÜİK verilerine paralel bir şekilde, Merkez Bankası;nın kapasite kullanım oranlarına ilişkin verilerinde de 2009 Nisan ayından itibaren ılımlı bir artış trendi olduğunun görüldüğüne dikkati çekti.

Geçen yılın Ocak ayına göre yapılan kıyaslamalarda, yıllık bazda düşüşün, baz etkisinin de devreye girmesi ile birlikte, Aralık ayında sona erdiğine işaret eden Bakan Ergün, ''2009 Aralık ayında bir önceki yıla göre 3,5 puan yükselen kapasite kullanım oranı, bu yıl Ocak'ta da bir önceki yıla göre 6,4 puan artış göstermiştir. Ocak'ta bir önceki aya göre sınırlı da olsa bir artış görülmesi olumlu bir gelişmedir'' dedi.

''2010, uzun ve hızlı bir büyüme döneminin başlangıcı...''

Ayrıca, birkaç aydır azalma gözlenen Reel Kesim Güven Endeksi'nin, Ocak ayında sınırlı da olsa artmasının ''pozitif bir gösterge'' niteliğinde olduğunu kaydeden Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''Önümüzdeki dönemde, küresel ekonomik gelişmeler paralelinde 2009;un son aylarında tekrar toparlanmaya başlayan ihracatta yaşadığımız olumlu gelişmeler, dış ticarette eriştiğimiz yeni pazarlar ve bütçe konusunda uyguladığımız sürdürülebilir politika, ekonomimizin geleceği konusundaki güveni arttırmaktadır. Nitekim bu güven, uluslararası kurumların Türkiye;ye ilişkin 2010 yılı öngörülerini olumlu yönde revize etmelerini sağlamıştır. Ayrıca, önde gelen kredi derecelendirme kuruluşları ve diğer finansal kuruluşlar yayınladıkları raporlarda, hükümet olarak orta vadeli planda öngördüğümüz büyüme oranından, daha yüksek yüzde 4-5;lik bir büyüme oranı beklediklerini belirtmişlerdir. Bu olumlu değerlendirmeler, 2010 yılının ülkemiz için uzun ve hızlı bir büyüme döneminin başlangıcı olacağını ortaya koymaktadır. Türkiye olarak, 2010 yılında, üretimden ve ihracattan kaybettiklerimizin önemli bir bölümünü geri kazanacağımıza inanıyorum.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaybettiklerimizi-2010da-kazanacagiz_76074.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!