Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaymakam: Bodrum'un Geleceği Karanlık

Bodrum ilçesinde beş yıldır görev yapan ve tayini Samsun’un Canik ilçesine çıkan Kaymakam Abdullah Kalkan, görevi bırakmasına bir hafta kala gazetecilerle yaptığı toplantıda, “Bodrum’un geleceği karanlık” dedi. Kaymakam Abdullah Kalkan, dün sabah Marina Vista Otel’de gazetecilerle kahvaltıda buluşarak, bir değerlendirmede bulundu.

Radikal Gazetesi
1 Kaymakam: Bodrum'un Geleceği Karanlık

Bodrum ilçesinde beş yıldır görev yapan ve tayini Samsun’un Canik ilçesine çıkan Kaymakam Abdullah Kalkan, görevi bırakmasına bir hafta kala gazetecilerle yaptığı toplantıda, “Bodrum’un geleceği karanlık” dedi. Kaymakam Abdullah Kalkan, dün sabah Marina Vista Otel’de gazetecilerle kahvaltıda buluşarak, bir değerlendirmede bulundu. Görev yaptığı süre içerisinde Bodrum’un geleceğine yönelik projeler, planlar ve katı atık, içme suyu, yol, elektrik ve altyapı sorunları ile mücadele ettiğini ancak 11 belediye bulunması ve imar planlarına açılan davalar nedeniyle sorunların kangren haline geldiğini vurgulayan Kalkan, yüzde 99’u turizmden geçinen kentin konut mezarlığına dönüştürüldüğünü belirtti.

Soruşturulmayan başkan yok

Bodrum’un son 10 yıldır imar planları kavgaları, planların mahkemelere intikal eden iptal süreçleri ile çokça zaman kaybettiğini kaydeden Kaymakam Abdullah Kalkan, şunları söyledi:

“İmar planlarındaki usulsüzlükler nedeniyle 11 belediye başkanından soruşturma açmadığım başkan yok. Mimarlar toplantılarda açık açık ‘İki plan yapıyoruz. Birisi belediyeye verilecek birisi arazide uygulanacak’ diye konuşuyor. Kimsenin kılı kımıldamıyor. Ruhsatsız yapı yok, ancak imar planlarına uygun tek bir bina dahi yok. Bodrum’da ikinci konutların sayısı turizm tesislerinin sayısının üç katına çıktı, buna ‘dur’ diyen de yok. Kentin turizm bölgesi olmasına rağmen konut ve emlak sektörü çok çok önde gidiyor.

Merkezi plan şart

Bu nedenle planların merkezi yönetim tarafından bir an önce yapılıp sadece Bodrum değil, Bodrum, Milas ve Yatağan’ı içerisine alan turizm merkezi ilan edilmesinde kentin geleceği açısından büyük yarar var. Başkanlar bu konuda mutlaka anlaşıp bir karar vermeli. Aksi takdirde elinde sadece 50 kadar turistik tesis kalan Bodrumlunun geleceği gerçekten parlak değil, böyle giderse Bodrum’un geleceği karanlık.”

Bodrum’un değerlerine sahip çıkmayarak, sıradan bir kent olma yoluna girdiğini belirten Kalkan, “Derhal gerekli tedbirler alınmalı, doğası, tarihi, denizi olan kent için acil kurtarma planları yapılmalı. Bodrum elindeki gücü 11 belediyeye dağıtarak dağılmış, organize olamamanın sıkıntısını çekiyor. Sorunlar da bu nedenle çözülmeyip kronik hale geliyor. Turistleri yanan vahşi depolamalı çöplük alanındaki dumanlar karşılıyor. Bu nedenle 11 belediye mutlaka birleşmeli” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaymakam-bodrumun-gelecegi-karanlik-_71461.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bir ulke var ki yoneticilerinin cogunun turistik beldelerde ikinci konutu var, turizmden anladigi her yil ayni yere gidip deniz, gunes, eglence, alisveris(paralarini alip ulke dişina cikaran supermarketlerden) ve diger siradan islerle gecirirler. İkinci konut olarak yaptiklari o evler tum turistik yorelerimizi katil yosunlar gibi istila etmislerdir. Bu talan acimasizca surmektedir. Sayin kaymakamimiz cok haklidir da bu konuda neden giderayak konusuyor?Bodrum'daki ve diger turistik yerlerimizdeki sorunlari herkes biliyor. Bodrum'un yapilasmada bes yil ileride oldugu plancilar tarafindan belirtiliyor. Turizmci turizmden para kazanmiyor. Vatandas yoksul, yok pahasina daha ne oldugunu anlayamadan sattigi topraklara dikilen carpik yapilarda da is yok. Yetkililer bunun farkinda degil mi? Bu talan durmayacak mi? Suyumuz zehir akiyor, dogal bitki ortumuz kuruyor. Daha ne bekliyorsunuz sayin yetkililer KAPATİN BODRUM'U ikinci konuta. Zararin neresinden donulurse kardir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!