Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaymakamın Kaçak İnşaatı

Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban'ın geçen yıl 120 bin Euro'ya Büyükada'da aldığı tarihi köşke, "basit onarım" ruhsatıyla kaçak inşaat yaptığı belirlendi. Kurban'ın kaçak inşaat yaptığı ihbarında bulunan Kamil Akın adlı vatandaş, iki katlı evin eski ve yeni fotoğraflarını, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem de 5 Numaralı Kültür ve Tabiat

Sabah Gazetesi
1 Kaymakamın Kaçak İnşaatı

Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban'ın geçen yıl 120 bin Euro'ya Büyükada'da aldığı tarihi köşke, "basit onarım" ruhsatıyla kaçak inşaat yaptığı belirlendi. Kurban'ın kaçak inşaat yaptığı ihbarında bulunan Kamil Akın adlı vatandaş, iki katlı evin eski ve yeni fotoğraflarını, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem de 5 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na verdi.

Mimar istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Birimi Müdürlüğü (KUDEP) ekipleri 5 Mayıs 2008'de KUDEP'den alınan basit onarım izin belgesiyle, "tarihi eser statüsündeki binanın çatısının bir metre yükseltildiği, arka bahçede pencereler açıldığı ve balkonların büyütüldüğünü" tespit etti, inşaat durduruldu.

İhbarı yapan Kamil Akın, "Adalar'da vatandaş çivi bile çakamazken, kaymakamın kaçak inşaat yapmasına üzüldüm" derken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, izni verdiklerini ancak bölgedeki yapılaşmayla ilgili yetkinin, 15 Haziran'da Adalar Belediyesi'ne geçtiğini söyledi. Uygulamayı yapan mimar Uluç Said Yurtduru ise KUDEP'e dilekçe vererek istifa etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaymakamin-kacak-insaati_62985.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Kamil Akın beyi tebrik ediyorum. Hepimizin böyle bir sorumluluk içinde olması gerek. Kaymakam beyin de bozduğu binayı eski haline getirmesi ve istifa etmesi gerek. Yetki Adalar belediyesine geçtiyse belediye bu işi takip etmeli. Çok adaletsiz ve ayıplı bir durum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!