Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayseri'de Katrilyonluk Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısı ile Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı çalışmalarını değerlendirerek 2013'de yapılacak yatırım ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. Başkan Özhaseki, yapılacak yatırımların toplam maliyetinin 1 katrilyon lirayı bulacağını söyledi.

yapi.com.tr
Kayseri'de Katrilyonluk Yatırım

Belediye Meclis Salonu'nda; Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, metropol ilçe belediye başkanları ve basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yatırım planları açıklandı. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde Erciyes'te 21 ayrı otel yeri arsasını önemli turizm yatırımcılarına sattıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki; Şuana kadar da Erciyes'te 300 milyona yakın para harcandığını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki: "2012'de önceliğimiz yine Erciyes'ti. Bu proje yüzyıllardır yaşayacak çok önemli bir projeydi ve biz bu işi üstlendik. Geçtiğimiz kış ortasında Sayın Başbakanın katılımıyla 29 yerde açılış yaptık. Özellikle altyapıyı bitirdik. Erciyes yolunu da 4 şeritli olarak açtık. Mekanik tesislerin uzunluğu 24.5 km buldu. Yapay karlama için de 1 milyon m2'yi karlayabileceğimiz bir alan oluştu. 2013 yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin 2 ana başlıkta çok ciddi faaliyetleri olacak. Bunlardan biri Kültür Yolu, diğeri ise Anadolu Harikalar Diyarı projesi. Şehre gelen yerli ve yabancı konuklar için Kültür Yolu Projesi rehber olacak. Toplamda 700 dönüm olan bu projede 10 ayrı etkinlik var. Şu anda ortalama 1000 kişi ve yüzlerce iş makinesi hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bütün bunlara ek olarak; raylı sistem duraklarına kitaplık koyacağız. Yeni hal kompleksi çalışmaları devam ediyor. Erciyes'te eski mekanik tesislerin bulunduğu alana 10 kişilik gondollar yapılacak ve bütün bu projeler kapsamında 2023 yılında 1 katrilyonluk bir yatırım gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayseride-katrilyonluk-yatirim_107458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!