Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Asfalyalar Atmadan...
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çin'den Kazakistan'a İkinci...

Kazakistan Türk İş İnsanlarını Bekliyor

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, ülkesinde enerji, inşaat ve sanayi sektörlerinde büyük yatırım olanakları olduğunu belirterek, Türk iş adamlarını Kazakistan'a beklediklerini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Kazakistan Türk İş İnsanlarını Bekliyor

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, ülkesinde enerji, inşaat ve sanayi sektörlerinde büyük yatırım olanakları olduğunu belirterek, Türk iş adamlarını Kazakistan'a beklediklerini bildirdi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Türk iş adamlarına ülkesini tanıtmak amacıyla Antalya'ya gelen Cemseyit Tüymebayev, Kazakistan'ın Antalya fahri konsolosu Hüseyin Acarlıoğlu, Kazakistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri ve Kazak iş damlarıyla birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Antalya'ya her gelişinde kentin daha da geliştiğini gördüğünü belirten konuk Büyükelçi, kentin sadece turizmde değil, tarım ve inşaat sektörlerinde de büyük gelişme gösterdiğini söyledi. Kardeş ve dost ülke Türkiye ile ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesinden yana olduklarını belirten Tüymebayev, ülkesinde enerji, inşaat ve sanayi alanlarında yatırım olanaklarının çok büyük olduğunu bildirdi.
    
Tüymebayev, Kazakistan'ın Çin ile sınırı olan bir ülke olduğunu ifade ederek, ''Eğer kapıyı açarsak, Çinli iş adamları doldurur. Bu nedenle Türk iş damlarını, yatırımcılarını Kazakistan'da yatırım yapmaya çağırıyoruz. Halen, Türk iş adamları Kazakistan'da büyük işler yapıyor. Rixos Grubu Başkanı Fettah Tamince büyük işler gerçekleştiriyor. Türk iş adamlarını ülkemize bekliyoruz'' dedi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Kazakistan ile Türkiye'nin tarihten gelen kardeşlik bağları bulunduğunu, Kazakistan ile ilişkilerin daha da geliştiğini kaydederek, ''Kazakistan ile ilişkilerimiz çok iyi değerlendirilmeli. Özü Türk, geçmişi Türk olan dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın Türkiye için ayrı bir yeri var. İki ülke arasındaki ilişkilere sadece turizm açısından bakmak doğru değil. Eğitimde, sanayide kültürde beraber kalkınmak, beraber gelişmek ve Kazak kardeşlerimizin dünyada hak ettikleri yere kavuşmalarını görmek bizim de arzumuzdur, beklentimizdir'' diye konuştu.
    
Vali Altıparmak, konuk Büyükelçi'ye Antalya'nın tarihini, kültürünü ve yemeklerini tanıtan kitap ile Antalya motifli porselen tabak hediye etti. Konuk büyükelçi de, Vali Altıparmak'a çeşitli hediyelerle Kazakistan'ın bağımsızlığının 20. yıldönümü dolayısıyla Türk-Kazak ilişkilerini sembolize eden plaket takdim etti. Kazakistan Büyükelçisi Cemseyit Tüymebayev, Ramada Oteli'nde düzenlenen toplantıda da Türk iş adamlarına ülkesini tanıtarak, yatırım olanaklarını anlattı.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/kazakistan-turk-is-insanlarini-bekliyor_87218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!