Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kazdağları Tek Yürek

Kazdağları'nda altın madeni işletmek isteyen Koza Altın firmasına karşı Körfez Belediyeler Birliği yargı sürecini başlattı. Kendileri için altının zeytinyağı olduğunu vurgulayan belediye başkanları, yörelerinde altın madeni istemediklerini açıkladılar.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Kazdağları'nda altın madeni işletmek isteyen Koza Altın firmasına karşı Körfez Belediyeler Birliği yargı sürecini başlattı. Kendileri için altının zeytinyağı olduğunu vurgulayan belediye başkanları, yörelerinde altın madeni istemediklerini açıkladılar. 1993'te bölgede altın madeni işletmek isteyen Tüprag'a geçit vermediklerini açıklayan Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova , ''Koza firmasının maden işletme istemi de karşılığını bulamayacak'' dedi.

Bergama Ovacık Altın Madeni'ni çokuluslu şirketlerden satın alarak işletmeye açtıktan sonra Türkiye'nin diğer bölgelerinde de altın madeni işletmek için girişimlere başlayan Koza firması, gözünü şimdi de Kazdağları'ndaki Havran-Küçükdere yöresindeki maden alanlarına çevirdi. Firma tarafından yapılan açıklamada, Kazdağları'ndan çıkarılacak cevherin alana 110 kilometre uzaklıktaki Bergama Ovacık Altın Madeni'ne taşınacağı ve orada ayrıştırılacağı vurgulandı.

Konu yargıda
Burhaniye, Ayvalık, Güre, Altınoluk, Pelitköy, Akçay, Altınova, Zeytinli, Karaağaç, Halitköy, Kadıköy, Edremit, Havran, Gömeç ve Büyükdere belediyelerinin katılımıyla oluşturulan Körfez Belediyeler Birliği, konuyu yargıya taşıma kararını oy çokluğuyla aldı. Birlik başkanı Fikret Akova, yöre halkının zeytin, zeytinyağı ve turizmin dışında bir arayışı olamayacağını vurguladı.

Körfez Belediyeler Birliği'nin oyçokluğuyla dava konusu ettiği Koza Altın firmasının girişimine karşı, Bursa İdare Mahkemesi'nden ilk olarak yürütmenin durdurulması isteniyor. Konuyla ilgili hazırlanan dava dilekçesinde, firmaya ÇED belgesi olmaksızın etkinliğini başlatma izni veren 30 Haziran 2006 tarihli Çevre ve Orman Bakanlığı işleminin yürütmesinin durdurulması ve daha sonra tamamen iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kazdaglari-tek-yurek_48662.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!