Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Keçiören Doğrudan Hızlıya Bağlanıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın taşınmasının ardından ‘makus talihi’ değişen Keçiören, şimdi de doğrudan hızlı tren garına bağlanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören metrosundaki güzergah değişikliğinin ilçe açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Hürriyet Ankara
Keçiören Doğrudan Hızlıya Bağlanıyor

Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesinin ardından ne zaman tamamlanacağı merak konusu olan metro hatlarında, ilginç bir proje değişikliği gerçekleşti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oturduğu Keçiören’de metro planı değişti, hat doğrudan hızlı tren garına bağlandı. Keçiören metrosundaki güzergah değişikliğini hakkında bilgi veren Ak, “Keçiören metrosu ilk projesinde Tandoğan’a bağlanacaktı. Son projede gar üzerinden hızlı trene bağlanacak. Keçiören için çok büyük bir şans” dedi.

İhtiyaç bakımından Keçiören metrosunun ilk sırada bitirilmesi gerektiğini söyleyen Ak açıklamalarında şunları söyledi:

“Ankara metrosunda somut bir gelişme var. Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı’na devir söz konusu. Umut ediyorum yılbaşından sonra başlayacak. Hem Başkanımız Melih Bey’le hem de bakanımız nezdinde bu konuyu takip ediyoruz. Sayın Başbakanımızın da Keçiören’i yakından takip ettiğini söylemek istiyorum.

Hızlı entegrasyon

Daha önceden de ifade etmiştim. Keçiören metrosu öncelik açısından birinci sırada olmalıdır. Bunu Keçiören’in belediye başkanı olduğum için söylemiyorum. İnşaatın yüzde 40’ı tamamlanmış dense de, birincisi kısa mesafe. İkincisi nüfusu çok olan ilçede müşterisi çok olan bir metro olacak ve kısa zamanda kendisini amorte edecek. Keçiörenlilere de bir müjde verelim. Keçiören metrosu ilk projesinde Tandoğan’a bağlanacaktı. Ancak Yüksek Planlama Kurulu’ndan son geçen projede Ulus’tan sonra hat Maltepe’ye ve Hızlı Tren Garı’na bağlanacak. Yani Keçiören’le hızlı tren istasyonunun entegrasyonu sağlanmış olacak. Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip olan Keçiörenimiz için de çok önemli bir bağlantı böylece sağlanmış olacak.”

Büyük şans

Keçiören metrosundaki güzergah değişikliği hakkında bilgi veren Ak, “Keçiören metrosu ilk projesinde Tandoğan’a bağlanacaktı. Son projede ise gar üzerinden hızlı trene bağlanacak. Keçiören için çok büyük bir şans” dedi. Ak, Metronun öncelik sıralamasında Keçiören’in ilk sırada olması gerektiğini savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kecioren-dogrudan-hizliya-baglaniyor_84127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!