Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Kemer Country'de Öncelik Komşularımın"

Kemer Country'nin yaratıcısı işadamı Esat Edin'in 53 milyon dolarlık borcuna karşılık Kemer Yapı'yı almak için örgütlenen site sakinleri, bu süreci 30 Haziran'a kadar tamamlamak üzere harekete geçti.

Hürriyet Gazetesi
"Kemer Country'de Öncelik Komşularımın"

Kemer Country’nin yaratıcısı işadamı Esat Edin’in 53 milyon dolarlık borcuna karşılık Kemer Yapı’yı almak için örgütlenen site sakinleri, bu süreci 30 Haziran’a kadar tamamlamak üzere harekete geçti.

Sitede yaşayanların oluşturduğu 40 kişilik Ortak Girişim Grubu tüm maliklere paylarına düşen hisse miktarını ve bu hisselere sahip olabilmek için ödemeleri gereken bedelleri açıklayan bir mektup gönderdi. 30 Haziran’a kadar hisselerinin yüzde 90’ının talep görmesi halinde Kemerliler A.Ş. adında bir şirket kurulacak. Hisse alan site sakinlerinin kuracağı bu yeni şirket Esat Edin ile masaya oturacak. Esat Edin de satış konusunda önceliği komşularına verecek.

Kemer Country ve Kemer Golf & Country Club projelerindeki varlıklarının borçlarının çok üstünde olduğunu söyleyen Kemer Yapı ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Esat Edin, site sakinlerinin bu girişimini şu şekilde yorumladı: "Kemer Country ve Kemer Golf & Country Club projeleri yeni yatırımlar eşiğinde ve bir geçiş döneminde. Borçların ödenmesi ve Kemer Vizyon’ununu tamamlayan yatırımların yapılması için ek sermaye gerekiyor. Bu nedenle şirketimize yeni yatırımcı ortak girişi gündemde. Kemerli komşuların ve paydaşların bu geleceğe sahip çıkmak için yapacakları teklife doğal olarak öncelik veriyoruz. Ülkemize mal olmuş, dünya çapında isim yapmış bu projenin sağlıklı geleceği için biz de gerekeni yapmaya hazırız."

56 milyon dolarlık hisse

Site sakinleri Esat Edin'den alınacak ortaklıkta her bir hisse için 12 bin 500 dolarlık ödeme yapılacak. Satışa çıkan hisselerin sayısı da 4 bin 500’ü bulacak. Sahip olunan evin metrekaresi arttıkça, önerilen hisse miktarı da yükselecek. Kemerliler A.Ş. bu 4 bin 500 hissenin satışı sonucunda 56 milyon 250 bin dolar kazanacak.

Ortak alanları koruma altına alabilmek için yapılan yatırım hissedarlara ekonomik bir imkan da doğurabilecek. Bu da sitede yapılması planlanan bir otel, bir rezidans bir de kongre merkezinin hayata geçirilmesi ile gerçekleşecek. Bu projelerin yapılması konusunda uygun gördükleri bir yatırımcı ile anlaşacak olan site sakinleri, yatırımdan hisseleri oranında pay sağlayacak.

Ekonomik kaygımız yok amaç ortak alanı korumak

Nüfusun yüzde 30’unun yabancı olduğu Kemer Country’de önceliklerinin ortak alanları korumak olduğunu söyleyen Kemerköy Yöneticilerinden Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten şöyle konuştu "1150 kişinin bir arada yaşadığı sitede herkesin bir araya gelmesi zor. 1 aydır hem doğayı korumak, hem de tesisi tamamlamak adına çalışıyoruz. Esat Bey’in vizyonu müthiş. Yabancı yatırımcılar gelip inanamıyor. 40 kişinin başı çektiği bir grup bu yapıyı korumaya çalışıyor. Ev sahiplerine en az 1, en fazla 12-15 hisse önerilecek. Bu ilk etabın ardından satılamayan hisseler için ortaklardan yeniden talep toplanacak." Site sakinlerinin ortaya koyduğu oluşumda herhangi bir ekonomik fırsat hedeflenmediğini söyleyen Meriçten, "Biz oradaki pisliği temizlemeye talibiz diye gelen yabancı yatırımcılar var. Ancak bunu hem yaşatmak zor. Hem de maliyet oldukça ağır. Projeler için ilgilenen yerli ve yabancı yatırımcılar olsa da 1150 site sakinin yanına almayan orada hiçbir şey yapamaz."

Duyarlı sakinlerin hepsi destekler

Sitede yaşayan herkesin bu oluşum konusunda birlik içinde olduğunu söyleyen Kemer Country sakinlerinden Kalder Başkanı Çetin Nuhoğlu şöyle konuştu: "Esat Edin inanılmaz bir marka yarattı. Ancak bazen süreçler sonucunda beklenmeyen bir performans da ortaya çıkabiliyor. Duyarlı bir sakin olarak ben bu 53 milyon dolarlık alımda üzerime düşen katkıyı sağlamaya hazırım. Diğer sakinlerin de aynı durumda olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki mektupların ardından herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum."

Yönetim komşuları mektupla ikna etti

14 Mayıs 2008 de Kemer Yapı’ya hissedar olmak için bir toplantı düzenleyen Kemer Country sakinleri bu toplantının ardından bir mektup aldı. Komşuların hissedar olmaya çağrıldığı bu mektupta şunlar yazıldı: "Lütfen bir an önce ödeme yapacağınızı teyid ediniz. Hedef tutar toplanamazsa, katılan yatırımcılar, kendi aralarında toplanıp, varsa eksik tutarı nasıl toplayacaklarına karar verecekler. Makul bir yol bulurlarsa projeye devam edecek, bulamazlarsa projeyi iptal kararı verecek ve paranız iade olacak."


http://www.yapi.com.tr/haberler/kemer-countryde-oncelik-komsularimin_61881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!