Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kemeraltı Kurtulacak'

Aziz Kocaoğlu, işporta ve kaldırım işgallerine karşı başlattıkları mücadelede, kararlı ve birlik içinde oldukları takdirde sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. Kocaoğlu, "Kemeraltı'nda 3-5 kopuğa çarşıyı teslim edeceksek, hepimiz dükkanları kapatıp gidelim. Esnaf olarak hepiniz aynı yere yumruk vuracaksınız. Esnaf korkarsa, zabıta da

Yeni Asır Gazetesi
'Kemeraltı Kurtulacak'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, işporta ve kaldırım işgallerine karşı başlattıkları mücadelede, kararlı ve birlik içinde oldukları takdirde sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. Kocaoğlu, "Kemeraltı'nda 3-5 kopuğa çarşıyı teslim edeceksek, hepimiz dükkanları kapatıp gidelim. Esnaf olarak hepiniz aynı yere yumruk vuracaksınız. Esnaf korkarsa, zabıta da emniyet de bir şey yapamaz. Bütün esnaf işportaya, çığırtkanlığa karşı birlikte mücadele edecek" dedi

Destek verin

Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, oda ve dernek temsilcileriyle esnafın bir araya geldiği toplantıda, önemli açıklamalarda bulundu. Zabıta ve itfaiyeye sınavla, üniversite mezunu eleman alarak güç yakalamaya çalıştıklarını, bu birimlerdeki personel sayısını artıracaklarını ifade eden Kocaoğlu, Büyükşehir ve diğer belediyelerin, kaldırım işgali ve işporta açısından ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Kocaoğlu, "Seçimden hemen, işporta ve kaldırım işgallerinin üzerine gitme kararı aldık. Kararlılık ve mücadeledeki süreklilik, bu işin en önemli unsurudur. Herkesten destek bekliyoruz. Bu olumsuzluklarla mücadele sadece polis ve zabıta tedbirleri ile olmaz. Bu işe esnafında sahip çıkması gerekir. Kemeraltı Çarşısı'nı tüketmeyelim."

Kemeraltı'nın altyapısının iflas etmiş durumda olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemeraltı'nda kanalizasyon çalışmasına girmek, bataklıkta çırpınmak gibi bir şey. Biz de gerekli tedbirleri alarak bu işi yapmaya çalışacağız. İZSU'daki arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyor. İhaleyi alacak olan firma çarşının bu özelliklerini dikkate alarak, gece çalışıp gündüz açtığı yerleri kapatacak. Kemeraltı'nın altyapısını bitirip üstyapısını da yapıp, hedeflediğimiz noktaya uzanmak istiyoruz."

Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi bittiğinde, Alsancak'ta otopark ücretinin çok yüksek olacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, İkiçeşmelik semtine de İzmir Kalkınma Ajansı'nın fonları ile çekidüzen verileceğini ifade etti.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, "Kemeraltı'ndaki sorunu, iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu sorunu çözmek için çalışan başkanımızın yanında olacağız" diyerek destek verdi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, iki hafta içerisinde çığırtkanlık ve işportanın azaldığına dikkat çekti. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ise işportayı da içine alan bir sosyal proje üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kimler katıldı?

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, birliğe bağlı oda başkanları, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter yardımcıları Ferda Eser, Raif Canbek, Pervin Şenel Genç, belediye bürokratları, Kemeraltı ve 1. Kordon esnafı ile çok sayıda vatandaş.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kemeralti-kurtulacak_69961.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!