Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kendisi Kaldı Yardımcıları Gitti

AKP su havzalarında yapılaşmaya izin verdikleri gerekçesiyle partiden ihraç ettiği Ümraniye'ye bağlı AKP'li Yenidoğan Belde Belediye Başkanı Hakan Örüng ve belde belediye başkan yardımcıları Özkan Kral ve Mithat Çolak hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Cumhuriyet Gazetesi



b>AKP su havzalarında yapılaşmaya izin verdikleri gerekçesiyle partiden ihraç ettiği Ümraniye'ye bağlı AKP'li Yenidoğan Belde Belediye Başkanı Hakan Örüng ve belde belediye başkan yardımcıları Özkan Kral ve Mithat Çolak hakkında İçişleri Bakanlığı'nda yürütülen soruşturma sonuçlandı. Yenidoğan Belediye Başkanı Örüng ve Kral, "usulsüz ruhsat düzenledikleri" ve "imar yolsuzluklarına neden oldukları" gerekçesiyle görevden alınırken Çolak'ın ise görevine devam etmesi dikkat çekti.

Haklarındaki usulsüz ruhsat düzenleme ve imar yolsuzluğu iddialarıyla açılan soruşturma sonucu önceki gün görevden alınan Örüng ve Kral, AKP İl Disiplin Kurulu kararıyla partiden de ihraç edilmişti. AKP İstanbul İl Örgütü Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Hulusi Şentürk konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Yenidoğan Belde Belediye Başkanı ve iki yardımcısı hakkında kaçak yapılaşmaya izin verdikleri gerekçesiyle partiden uzaklaştırma kararı verildiğini belirterek yöneticilerden ikisinin soruşturma sonucunda görevden alındığını belirtti. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin , görevden almalarla ilgili dün yaptığı yazılı açıklamada, su havzalarına yapılan kaçak inşaatlara göz yuman AKP'li başkan Örüng ve yardımcısı hakkında alınan kararın gecikmiş ama doğru bir karar olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kendisi-kaldi-yardimcilari-gitti_58416.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!