Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent-Koop’tan Çağa’da Yeni Yaşam Merkezi

“Batıkent Projesi” ile elde ettiği 21 yıllık deneyim sayesinde, konut kooperatifçiliğinden kent kooperatifçiliğine geçişi içeren yeni bir model ortaya koyan Batıkent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Kent-Koop), Ayaş- Beypazarı arasında Çağa beldesinde yeni bir yerleşim alanı kuruyor. Kent-Koop Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Cumhuriyet

Cumhuriyet ANKARA
1 Kent-Koop’tan Çağa’da Yeni Yaşam Merkezi

“Batıkent Projesi” ile elde ettiği 21 yıllık deneyim sayesinde, konut kooperatifçiliğinden kent kooperatifçiliğine geçişi içeren yeni bir model ortaya koyan Batıkent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Kent-Koop), Ayaş- Beypazarı arasında Çağa beldesinde yeni bir yerleşim alanı kuruyor. Kent-Koop Genel Başkanı Muammer Niksarlı kooperatif ortaklarının dilerlerse konutlarını kiraya verebilecekleri yeni bir modeli hayata geçirdiklerini belirterek, “Ilıca Evleri, başta sağlık olmak üzere; sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçların karşılanabileceği bir alan olacak” dedi. Kent-Koop Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Cumhuriyet Ankara’nın sorularına şu yanıtları verdi:

Oldukça kapsamlı bir proje. Projeyi kısaca anlatır mısınız ?

Ilıca Evleri kooperatif ortaklarının sağlık, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için, öncelikle termal su olanaklarından faydalanarak fizik tedavi ve benzeri sağlık hizmetlerinin karşılanması ile dinlenme ve hidroterapi merkezi konusunda olmak üzere her tür gereksinimleri karşılayacak. Kooperatif, site sakinlerinin, gıda ve her türlü ihtiyaç maddelerini ucuza temin ederek bu maksatla ayrılmış genel hizmet tesislerinde satışını sağlayacak, gerekirse ulaşım hizmetlerini düzenleyecek. Ayrıca, 65 metrekare alana sahip olan konutların zemin katında salon, mutfak, tuvalet, hamam ve ebeveyn yatak odası yer alıyor. Birinci katta, kendi içinde müstakil banyosu olan yatak odası, eyvan (yarı kapalı balkon) ve kurutmalık terası olacak. 55 metrekare alana sahip konutlarda ise zemin katta salon, mutfak ve tuvalet yer alıyor. Birinci katta ise ebeveyn yatak odası, hamam ve eyvan mevcut. Bu yeni yerleşim alanı yapı ve işletme kooperatifçiliğini birleştiren yeni bir kooperatif türüyle gerçekleştirilecek.

Sağlık merkezi nasıl planlandı?

Sitenin 1.369 metrekare alanı olan iki parselinde sağlık merkezi yer alacak. Sağlık merkezinde; spor salonu, sauna, buhar odası, jakuzi, aroma terapi, Türk hamamı, güneşlenme terası ve kafeterya olacaktır. Bu ünitede ayrıca soyunma, duş ve dinlenme mekânları tasarlandı. Sağlık merkezi dışarıdan bağlantılı olarak 18x8 metrekare ebatlarında ve gerektiğinde üzeri tamamen kapatılabilen yarı açık bir termal havuza sahip.

‘Her parselde 3 adet konut var’

Kooperatifin ortaklarına sunduğu olanakları anlatır mısınız ?

Konut parselleri ve yerleşim düzeni parseller 450 ile 650 metrekare arasında değişik büyüklükte. Her parselde iki 65 metrekare bir 55 metrekare olmak üzere bağımsız üç adet konut yer almakta. Dileyen üçlü grupların bir bahçe içerisinde olmaları sağlanacak. Ayrıca isteyenler konutlarını kooperatif aracılığıyla kiraya verebilecek, böylelikle binanın yıllık bakım ve onarımlarını karşılamaları yanı sıra ek bir gelir elde edecekler.

Projenin uygulanacağı alanın tarihi özelliği olduğunu biliyoruz. Bu bölgenin özellikleri nelerdir?

Bu bölgeye eskiden Çoban Hamamı denilmekteydi. Su kaynaklarının yayıldığı alanda travertenler mevcut olup, Tarihi Roma Hamamı ve bu hamama sıcak mineralli su taşıyan doğal su yolları ile antik bir değere sahiptir.

‘Fonksiyonel rahatsızlıklarda etkili’

Peki suyun özellikleri ve faydalarını anlatır mısınız?

Kimyasal özellikleri, sülfatlı, klorürlü, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli ve radyoaktif mineralli termal sudur. Ayrıca alandan çıkan su, romatizmal hastalıklar, nörolojik ve ortopedik doku bozuklukları tedavisinde kullanlıyor. İçme uygulamaları şeklinde ise, böbrek tembelliği, mide-bağırsak-karaciğer sistemi ile safra kesesi fonksiyonel rahatsızlıklarında etkili oluyor.

İnşaatlar şu anda hangi aşamada?

24 adet konutun betonarme inşaatları ile 21 konutun subasman inşaalatları bitmek üzere.

Kent-Koop Ilıca Evleri’nin çevre ilçelere ve Ankara’ya uzaklığı ne kadar?

Ilıca Evleri, Beypazarı’na 28, Ayaş’a 19 km ve Ankara’ya ( Ulus ) 75 kilometre uzaklıktadır.

Ayrıca, proje, inşaat, yüklenici sözleşmesi ve ödeme planları ile ilgili bilgiler www.kent-koop.org.tr adresinden ayrıntılı olarak alınabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-kooptan-cagada-yeni-yasam-merkezi_73850.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Proje çok güzel , Ankara için yeni bir çekim merkezi açık havuz düşünülmeli kışın da sıcak havuza girilebilmeli YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!