Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent ve Sanat Projesi Sanatı Sanal Platforma Taşıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen, AB ile Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Programı çerçevesinde AB tarafından finanse edilen, farklı kentleri ve farklı kültürleri bir araya getiren Kent ve Sanat Projesi, Avrupa ve Türkiye arasında sanat alanında köprü kuruyor.

yapi.com.tr
Kent ve Sanat Projesi Sanatı Sanal Platforma Taşıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen, AB ile Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Programı çerçevesinde AB tarafından finanse edilen, farklı kentleri ve farklı kültürleri bir araya getiren Kent ve Sanat Projesi, Avrupa ve Türkiye arasında sanat alanında köprü kuruyor. www.artacademia.net ve www.artcitizens.net sitelerinde, Avrupalı ve Türk sanat tasarım akademisyenleri ile öğrencileri pek çok konuda bilgi alışverişinde bulunarak, kent kültürüne katkı sağlama fırsatı yakalayacak.

Akademisyenler, www.artacademia.net sitesinde kişisel profillerini, çalışmalarını, çeşitli makale ve haberlerini sunma fırsatı yakalarken, bunları herkese açık dijital bir dergide yayınlama şansına da sahip oluyor. Yayınlanmış çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunan akademisyenler ayrıca, kendi gruplarını oluştururken diğer gruplara da üye olabiliyor. Sanatçılar ise www.artcitizens.net sitesinde kişisel profillerini oluşturmanın yanı sıra çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunma ve tartışma imkanı yakalıyor.

www.artacademia.net ve www.artcitizens.net, sanat alanında eğitim veren akademisyenler ile eğitim gören öğrencilerin, sanatçıların, kültür ve sanat operatörlerinin oluşturduğu diğer ağları da kapsayan daha geniş bir ağ ile bağlantılı olacak.

Kent ve Sanat Projesi

Farklı kentleri ve farklı kültürleri bir araya getirecek olan Kent ve Sanat Projesi, “Kent ve Sanat Forumu”nun ardından İstanbul, Mersin, Malmö, Viyana ve Londra’da sanat atölyeleri ve sergiler ile devam ediyor. Kent ve Sanat Projesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi liderliğinde, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi, Malmö Üniversitesi Sanat ve İletişim Fakültesi, Londra Sanat Üniversitesi Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Okulu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ELIA - Avrupa Sanat Enstitüleri Birliği, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Avrupa Kültür Derneği işbirliği ile hayata geçiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-ve-sanat-projesi-sanati-sanal-platforma-tasiyor_70605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!