Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent ve Sanat

AB ile Türkiye arasındaki “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Programı” çerçevesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünversitesi’nde yapılan Kent ve Sanat Forumu’na Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye’deki sanat üniversitelerinden akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar, küratörler, sanat yazarları katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi



AB ile Türkiye arasındaki “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Programı” çerçevesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünversitesi’nde yapılan Kent ve Sanat Forumu’na Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye’deki sanat üniversitelerinden akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar, küratörler, sanat yazarları katıldı. Forum kapsamındaki “Büyükşehir kültürü, sanat ve kamusal alan” konulu panelde Uluslararası İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer İstanbul Bienalleri’nden güncel sanatın herkese açık olduğunu gösteren örnekler verdi. “Sanat ve kamusal alan; sanatçının en umarsız kalabileceği bir alan” diyen Viyana Güzel Sanatlar Akademisi Rektörü Stephan Schmidt Wulffen ise “İstanbul Bienali” örneklerini eleştirdi ve kamusal alan söz konusu olduğunda eleştirel olmak gerektiğini, sanatçıların içinde yaşamadıkları yerel toplulukları gereç olarak kullanmamaları gerektiğini belirtti.

Panel sonrası söyleşide Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Marcus Graf, Türkiye’de kamusal alanın bürokratik, zor ve tehlikeli bir alan olduğunu söyledi. Kent ve Sanat Proje Koordinatörü Melih Görgün; “Geçen yıl İstanbul’u lalelerle bezemek gibi bir çalışma yapıldı ve bunun adına da kamusal sanat dendi. Ardından da inekler karşımıza çıktı. Bu sadece bir gösteri. Kamusal sanat değil ama bunlar kamusal alanı işgal ediyorlar” diye konuştu. Avrupa Kültür Derneği Başkanı Mahir Namur ise düşüncelerini şöyle açıkladı: “Ben demokratik bir ülke mi istiyorum, yoksa erk tarafından güdülen bir sanat ve kültür dünyası mı istiyorum bu ülkede. Bence en büyük sorun bu.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-ve-sanat_67319.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!