Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentin Ortasında Domates Biber Yetiştiriyorlar

AB desteğiyle hayata geçen Kent Tarım Projesi'yle gelir seviyesi düşük 25 kadın Gürpınar Belediyesinin kendilerine verdiği tarlada hem tarım yapıp hem para kazanıyor.

Vatan



vrupa Birliği tarafından desteklenen, ÎŞKUR tarafından yürütülen ve Ulaşılabilir Yaşam Derneği (UYD) tarafından hayata geçirilen 'Kent Tarımı Projesi' meyvelerini vermeye başladı. Kentsel alanda gelir seviyesi düşük kadınlara yönelik olarak hayata geçirilen projede şimdilik 25 kadın, Gürpınar Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen 10 dönümlük arazide tarım yaparak hem stres atıyor hem de para kazanıp eve katkıda bulunuyor.

Bu projenin aslında yoksullukla mücadele projesi olduğunu anlatan UYD Kentsel Tarım Projesi Yöneticisi Yılmaz Korkmaz, "Burada kadınlar üretmeyi, paylaşmayı öğreniyorlar. Ektikleri biçtikleri ürünlerden akşam evlerine getiriyorlar, geri kalanını satıyorlar. Kendilerine güvenleri geldi. Bu da hayatlarının her noktasına yansıyor" dedi.

Proje başlarken Gürpınar bölgesinde oturan ve
bu işi yapmak isteyen kadınları bulduklarını ve onlara belirli bir dönem eğitim verdiklerini söyleyen Korkmaz, "Biz burada iyi bir sınav verdik. Şimdi bir süre sonra burayı kadınların yöneteceği bir kooperatife devredeceğiz ve biz artık çekileceğiz" dedi.

Korkmaz, "İlk etapta Ömerli, Haraççı, Sazlıbostan ve Çekmece Gölü'nün etrafında çalışmalar yapacağız. ÎSKÎ'nin su havzalarında organik tarım yapmak ve bu projeyi geliştirmek istiyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentin-ortasinda-domates-biber-yetistiriyorlar_32659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!