Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Buraya 5 Yılda 20 Proje Geldi!

Kentin Tam Kalbinde Yeni Bir Kimlik: NOW BOMONTİ

NOW Gayrimenkul imzasını taşıyan, İstanbul’un merkezinde “Konut-Ofis-Çarşı” karması olarak gelişen NOW BOMONTİ, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın da katılımıyla 22 Ekim’de gerçekleşen basın toplantısında proje detaylarını açıkladı.

yapi.com.tr
Kentin Tam Kalbinde Yeni Bir Kimlik: NOW BOMONTİ

NOW BOMONTİ, özellikle sokak seviyesinde yer alan butik alışveriş, yeme içme ve keyifli zaman geçirmeye yönelik buluşma mekânları ile kentsel çekim noktası oluşturmayı hedefliyor. Çevre ve doku uyumu önceliğiyle şekillenerek 15 katlı tek blok halinde yükselen NOW BOMONTİ projesinin 2015’in üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Seçkin konumu, eşsiz iş ve yaşam olanaklarına karşın 3.500 dolardan başlayan metrekare satış fiyatları ile de çok cazip yatırım fırsatları sunuyor.

İki seçkin imza NOW BOMONTİ’de buluştu

NOW BOMONTİ projesinin tanıtıldığı basın toplantısı, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu ve Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Melkan Tabanlıoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Konuşmasına “21. Yüzyıl İstanbul’unun Modern Yüzü” olarak tanımladığı “Bomonti” semtine yatırım yapma nedenlerini açıklayarak başlayan Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu; NOW BOMONTİ projesinin, bölgenin en özel konumunda yer aldığını vurguladı: “Projemizin doğu cephesinde kalan Nişantaşı’na yürüyerek 15 dakika, kuzey cephesinde kalan Mecidiyeköy’e yürüyerek yine 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Batı cephemizde yer alan Çağlayan metrosu ise 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Bu bölgenin erişiminde en önemli role sahip olan Dolmabahçe tüneline ise, NOW BOMONTİ’den arabanızla sadece iki dakikada ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz gibi, NOW BOMONTİ bulunduğu lokasyon olarak çok özel bir konumdadır. Açılacak olan Hiltonoteli ve Kongre Merkezi ile de karşı karşıyayız”.

Eylül ayında şantiye çalışmalarına başlandığını ve 2015’in üçüncü çeyreğinde projeyi tamamlayıp sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını belirten Başyazıcıoğlu, fiyatlarla ilgili şu bilgileri aktardı: “Proje fiyatlarımız da bizi bölgedeki diğer projelerden ayırıyor. Çevredeki rakamlarla kıyaslandığında çok makul bir değere sahip; metrekare fiyatımızı 3.500 dolar olarak belirledik. Fiyatta bu imkânı elde edebilmemizin ana nedeni arsanın bize ait olmasıdır.”

Yeni projeler için önemli bir ipucu olacak

Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi adına konuşan Melkan Tabanlıoğlu, projenin mimari yaklaşımı ile ilgili bilgi verdi. Tabanlıoğlu, çevre dokusuna saygıyla, bölgenin sosyal ve fiziki yapılanmasında yakın tarihi referans alan projenin genç ve çalışan bir demografiyi hedeflediğini, esnek mekân ve zaman algısının projeye yansıtıldığını vurguladı. Sadece direkt kullanıcıyı değil komşularıyla ve ziyaretçileriyle de yaşayan, sevilen bir yapı olacak NOW BOMONTİ’nin semtin yeniden varoluşunda öncü bir estetik değer oluşturacağına inandığını söyledi. Günümüzde her yapının en yoğun şekilde kullanımının sosyal ve ekonomik olarak gerekliliğine değinen Melkan Tabanlıoğlu, bu az katlı yapılanmanın bölge ve gelecek yeni projeler için önemli bir ipucu olacağını belirtti.

İstanbul’un modern, seçkin ve yenilenen semti: BOMONTİ...

Şişli’nin, 20’nci yüzyılın başında İsviçreli Walter ve Adolf Bomonti kardeşlerin kurduğu ilk Osmanlı bira imalathanesinden ismini alan semti Bomonti, bugün kozmopolitan karakterinin taşıdığı altyapıya uygun olarak yeniden yapılanıyor. Bu süreçte Bomonti; örnek yaşam modelinin yayılmasıyla birlikte, genç, çalışan, sosyal ve kültürel anlamda hareketli, kentli bir nüfusu “Bomontili” olmaya davet ediyor. Yürüme mesafesi ile sınırlı çok özel bir konuma sahip Bomonti; zengin ulaşım alternatifleri ile her türlü bağlantıya kolay erişebilir olmanın ötesinde, kentin tam merkezinde yer almasına karşın, şehrin gürültüsünden uzak, sakin ve huzurlu demografisi, ağaçlı yolları ile İstanbul’un seçkin semtleri arasında yer alıyor.

Gelişen, yenilenen Bomonti’de ise; dışadönük tavrıyla, binada yaşayanları ve çalışanları olduğu gibi, semtin mutat ziyaretçilerini de bir araya getirecek esnekliğe sahip yeni bir değer yükseliyor: NOW BOMONTİ...

Modüler bir mimariye sahip

Yaklaşık 5.000 metrekarelik arsa üzerinde geliştirilen NOW BOMONTİ’de, ilk 8 katta ofislere, 9 ile 15. katlar arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Birbirinden farklı rezidans ve ofis lobi girişleri ile işyeri ve konut ayrımını keskin bir çizgi ile belirliyor. Konut ve ofislerin 60 metrekareden 2.000 metrekareye kadar tasarlanabileceği modüler bir mimariye sahip olan, yaklaşık 200 üniteden oluşan NOW BOMONTİ projesiylelokasyon, yatırım avantajı ve 1+0'dan başlayan ofis ve konut seçenekleri ile ideal çözümler sunuluyor. Ayrıca tüm dairelerde bulunan, kata ve konumuna göre tasarlanmış özel terasları ile de NOW BOMONTİ, çevresindeki diğer projelerden farklılaşıyor.

Sadece bir konut ve ofis bloğu olarak değil, aynı zamanda üst düzey nitelikte sosyal bir alan olarak planlanan NOW BOMONTİ, kullanıcılarına bir yaşam biçimi de sunuyor. Ana giriş bir lobiden sağlanarak, yapıda ilk “buluşma noktası” oluşturuluyor. Ortak toplantı salonları, müzik prova ve kayıt odası, film odası gibi bina kullanıcılarına ayrılmış, tanışıklık ve aidiyet geliştirecek ortamların yanı sıra binayı giriş katı seviyesinde çevreleyen, gece boyunca servis vermesi planlanan kitapevi, gurme dükkanları, kafe ve lokantalar gibi ortak özgün mekanlarla zenginleştirilmiş sosyal yanı ile NOW BOMONTİ, önemli bir çekim merkezi olmaya hazırlanıyor.

Çevre ve dokuya uyumlu, öncülük edecek proje

Çevrede var olan; yükseklik, yapı biçimleri ve topografyaya uyumla 15 kat olarak yükselen yapıya sahip NOWBOMONTİ, benzer kompartmanların üst üste gelmesi ile oluşuyor. Efektif kullanım avantajları sunulan NOW BOMONTİ, kütlelerin yerleşimi, alternatif tavan yükseklikleri, hacim ve metrekarelerde olduğu gibi, planlarda da esneklik sağlıyor. Giriş katından itibaren, dükkân ve ortak alanlara ev sahipliği yapan iki zemin altı kata ek olarak yedi otopark katıyla tüm kullanıcılarına kapalı park ve depo alanları sunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentin-tam-kalbinde-yeni-bir-kimlik-now-bomonti_113324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!