Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüm Şart

Dünya Gayrimenkul Enstitüsü (ULI) Türkiye Başkanı Hakan Kodal, gayrimenkulde sağlıklı büyümenin kentsel dönüşüm yasa taslağının kabulüyle yaşanacağ

Akşam



b>Dünya Gayrimenkul Enstitüsü (ULI) Türkiye Başkanı Hakan Kodal, gayrimenkulde sağlıklı büyümenin kentsel dönüşüm yasa taslağının kabulüyle yaşanacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırımcıları, büyük kentleri gecekondulardan kurtaracak kentsel dönüşüm yasasının bir an önce kabul edilmesi için bastırıyor. Bu yıl, 4'üncüsü Ceylan İntercontinental Oteli'nde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan ve 'Kentsel Dönüşüm' konulu paneli yöneten Dünya Gayrimenkul Enstitüsü (ULI) Türkiye Başkanı Hakan Kodal, gayrimenkulde sağlıklı büyümenin kentsel dönüşüm yasa taslağının kabulüyle yaşanacağını söyledi. Kentsel dönüşümün kolay olmayacağına dikkat çeken Kodal, 'Kentsel dönüşüm öyle bugünden yarına olabilecek birşey değil. Haliç'in kentsel dönüşümü başarılı oldu. Şimdi, Zeytinburnu'nda, bir proje var. Amacımız, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak' dedi. Eskiye göre yerel yönetimleri daha dinamik bulduğunu da belirten Kodal, şöyle konuştu: 'Gayrimenkulde, büyüme sağlıksız olduğu zaman gerçek anlamda değer artışları yaşanmıyor. Büyümenin sağlıklı olması için kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması şart. Şu anda kentsel dönüşüm yasa taslağığı hazırlandı. Taslak ne kadar iyi olursa, dönüşüm de o kadar iyi olur. Eskiye göre yerel yönetimlerde daha dinamik farklı düşüncelere açık bir yerel yönetim görüyorum. Ayrıca, kamu arazilerinin değerlendirilmesi, Yerel Yönetimler Yasası ile alışveriş merkezlerine ilişkin yasa gibi sektörü yakından ilgilendiren gelişmelerde ve ipoteğe dayalı finansman sisteminin uygulamaya geçilmesinde gayrimenkul yatırımcıları olarak her türlü görüşlerimizi yansıtmaya devam edeceğiz.'

Amerikan modeli haziranda

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, 2 yıldır yürüttükleri ipoteğe dayalı konut finansmanı çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyledi. Cansızlar, 'Model, haziran ayında netleşecek. Bir finans şirketi kurulacak. Bankalar, bu şirkete ipotek kredilerini belli bir komisyon karşılığında satacak. İpotek kredileri şirket bünyesindeki havuzda toplanacak ve burada menkul kıymetleştirilerek vatandaşlara uzun vadede, kira öder gibi konut kredisi sağlanacak' dedi.

Konutta hedef orta gelirli

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel ise geçen yıl kullanılan konut kredilerinde yüzde 155 oranında artış yaşandığını söyledi. Yakalanan ivmenin bu yıl da devam etmesini beklediklerini dile getiren Tuncel, bu yıl özellikle konut segmentinde orta gelir grubuna hitap eden projelerin ağırlık kazanacağını, perakende yatırımlarında önemli oranda büyüme beklediklerini ifade etti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-sart_11766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!