Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kentsel Dönüşüme’ Karşı El Ele Mücadele

Kentsel dönüşüme karşı kurulan mahalle dernekleri oluşturulmak istenen bu rantla mücadele etmek için bir araya gelerek İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu’nu (İMDP) kurdular.

Evrensel Gazetesi



entsel dönüşüme karşı kurulan mahalle dernekleri oluşturulmak istenen bu rantla mücadele etmek için bir araya gelerek İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu’nu (İMDP) kurdular.

Kentsel dönüşüme karşı kurulan mahalle dernekleri oluşturulmak istenen bu rantla mücadele etmek için bir araya gelerek İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu’nu (İMDP) kurdular. Bu şekilde kentsel dönüşüme karşı daha çok seslerinin çıkacağına inan İMDP Sözcüsü Erdoğan Yıldız, ‘Kentsel dönüşüme’ karşı olan mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve bu mücadeleyi kadınlarıyla, işçileriyle, çocuğuyla ve gençlerle bir bütün olarak el ele yürüteceklerini söyledi.

Erdoğan Yıldız, Gülsuyu ve Gülensu Mahallesi’nde tek başına karşı olamayacaklarını gördüklerini söyledi. Çevre mahallelerle diyaloga geçtiklerini belirten Yıldız, yedi mahalle derneğiyle bir araya gelerek İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu’nu kurduklarını vurguladı. Her geçen gün biraz daha genişlediklerini anlatan Yıldız, birçok kurumu içlerinde barındıracaklarını dile getirdi. AKP’nin bütün saldırılarına karşı birlikte hareket edeceklerini belirten Yıldız, “İstanbul’da üreten mahalleler, tüketen mahallere döndü, işsizlik artı fabrikalar kapanıyor, böylece kente dönüşüyor, yoksul emekçiler İstanbul’un dışına atılmaya çalışılıyor” diye konuştu. Mahallelerin ortak sorunları olduğu gibi, öznel sorunları da olduğunu vurgulayan Yıldız; yol, su, kültürel ve sosyal yaşam ile konutun kentsel dönüşümün birer parçası olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle derneklerin her konuyu ele alarak, halkı bir araya getirmeye çalıştığını söyleyen Yıldız, Kentsel Dönüşüm Projesi sonrasında mahallelerde AKP karşı seslerin yükselmeye başladığını anlattı. Yerel seçimlerde platform olarak hareket etmeyi planladığını söyleyen Yıldız, emekçilerin çıkarlarını düşünen, halkı mağdur etmeyen siyasi ve sivil hareketlerle beraber olacaklarını belirti. Yıldız, “Kadınlarıyla, işçileriyle, çocuğuyla ve gençlerle bir bütün olarak el ele, mücadelemizi güçlendirerek hareket edeceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusume-karsi-el-ele-mucadele_60045.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!