Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi' Yüksek Lisans Programı Bir Yılını Doldurdu

İBBi’nin desteğiyle Bahçeşehir Üniversitesi’nde başlatılan “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” konulu yüksek lisans programı bir yılını tamamladı. Türkiye’de mimarlık, çevre mühendisliği ve inşaat mühendisliği dallarındaki özel konularda eğitim veren disiplinler arası ilk program olma özelliği taşıyan bölümde, 150’ye yakın öğrenci eğitim

yapi.com.tr
'Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi' Yüksek Lisans Programı Bir Yılını Doldurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle Bahçeşehir Üniversitesi’nde başlatılan Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi konulu yüksek lisans programı bir yılını tamamladı. Türkiye’de mimarlık, çevre mühendisliği ve inşaat mühendisliği dallarındaki özel konularda eğitim veren disiplinler arası ilk program olma özelliği taşıyan bölümde, 150’ye yakın öğrenci eğitim almaya devam ediyor. İBB'nin web sitesinde yer alan habere göre, programda yeni dönem için ön kayıtlar 22 Ocak 2010 tarihine kadar devam edecek.

Yüksek lisans programıyla; ulaştırma sistemlerinin planlanması, Türkiye’nin koşullarına uygun yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin oluşması, ülke kaynaklarının verimli kullanılması için gerekli olan önceliklerin belirlenmesine yönelik teknik altyapı düzeyinin artırılması amaçlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş’ın Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın başkanlığını yaptığı Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) tarafından yürütülen programın öğrencilerinin çoğunluğunu İBB çalışanları oluşturuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Aktifbank ve E-Kent ile yaptığı protokol çerçevesinde, Aktif Bank tarafından her yıl 10 “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı” öğrencisine yüzde 100 burs imkanı da sunuluyor. 2009-2010 Bahar Dönemi’nde yeni öğrenci kontenjanı 50 olan programın burslu öğrenci sayısı 30’a ulaştı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-sistemler-ve-ulastirma-yonetimi-yuksek-lisans-programi-bir-yilini-doldurdu_75786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!