Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kıdem Tazminatında Değişikliğe Gidilecek

Devlet Bakanı Ali Babacan, kıdem tazminatıyla ilgili olarak, çalışanların, işçilerin haklarını geri çekecek bir adımı bu noktada atamayacaklarını ifade ederek, “Bunun bilincindeyiz. Ama bunu yaparken ‘işveren üzerindeki yükü, riskleri nasıl azaltabiliriz’, ‘işçinin haklarını daha iyi nasıl koruyabiliriz’ ile ilgili şu anda bir çalışma içindeyiz,

Gazete Habertürk
Kıdem Tazminatında Değişikliğe Gidilecek

Devlet Bakanı Ali Babacan, kıdem tazminatıyla ilgili olarak, çalışanların, işçilerin haklarını geri çekecek bir adımı bu noktada atamayacaklarını ifade ederek, “Bunun bilincindeyiz. Ama bunu yaparken ‘işveren üzerindeki yükü, riskleri nasıl azaltabiliriz’, ‘işçinin haklarını daha iyi nasıl koruyabiliriz’ ile ilgili şu anda bir çalışma içindeyiz, yakında tamamlayacağız” dedi.

Kanal 24’te anayasa değişikliği paketinden, işsizlik rakamlarına kadar çeşitli soruları yanıtlayan Babacan, istihdama yönelik bir soruyu yanıtlarken, Türkiye’nin, işçilerin haftalık çalışma süresinin en uzun tutulduğu ülkelerden biri olduğunu, işverenlerin yeni işçi almak yerine mevcut işçileri daha uzun süreli çalıştırmaya yönelebildiğini anlattı. Babacan, şunları kaydetti: “Kıdem tazminatıyla ilgili yaptığımız çalışmalarda, işçilerimizin haklarına en ufak bir zarar getirmeyecek, tam tersine onların haklarını daha da çok koruyacak, hatta devlet güvencesi altına alacak bir model üzerinde şu anda çalışıyoruz.”

“Artık hem kıdem tazminatımız var hem de işsizlik sigortamız var” diyen Babacan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu kıdem tazminatıyla ilgili, çalışanlarımızın, işçilerimizin haklarını geri çekecek, geri düşürecek bir adım, bu noktada yapamayız, bunun da bilincindeyiz. Ama bunu yaparken işveren üzerindeki yükü nasıl azaltabiliriz, işverenlerin üzerindeki riskleri nasıl azaltabiliriz, aynı zamanda işçinin haklarını daha iyi nasıl koruyabiliriz, bununla ilgili şu anda bir çalışma içerisindeyiz, onu yakında tamamlayacağız.”

‘Oligopolik’ yapıya engel bankaları zora sokmayacak

Tüm dünyada ‘büyük bankalarla ilgili ne yapılmalı’ sorusuna yanıt arandığını hatırlatan Ali Babacan, Türkiye’deki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bankacılık sektöründe oligopolik yapıyı engelleyen bir düzenleme çerçevesine koyacağız. Bunu yaparken asla sağlıklı yürüyen bankalarımızı sıkıntıya sokmayacağız.”

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kidem-tazminatinda-degisiklige-gidilecek_79010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!