Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİK, Metro'yu Fena Karıştırdı

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) İzmir Metro inşaat ihaleleriyle ile ilgili aldığı iptal kararları Büyükşehir Belediyesi’ni çok zor durumda bıraktı. KİK, Metro’da ikinci iptal kararını Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 arası Bornova hattı ihalesinde 16 Şubat’ta verdi. Katılımcı firmaların iş deneyim belgeleri yetersizliği iptale gerekçe gösterildi.

Milliyet Ege
KİK, Metro'yu Fena Karıştırdı

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) İzmir Metro inşaat ihaleleriyle ile ilgili aldığı iptal kararları Büyükşehir Belediyesi’ni çok zor durumda bıraktı.

Önce Üçyol - Üçkuyular hattı birinci etap ihalesini iptal eden KİK’in bu kararı Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davayla iptal edildi. Ama inşaat bu nedenle 4 ay gecikti. KİK, Metro’da ikinci iptal kararını Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 arası Bornova hattı ihalesinde 16 Şubat’ta verdi. Katılımcı firmaların iş deneyim belgeleri yetersizliği iptale gerekçe gösterildi. Büyükşehir  yetkilileri, inşaat sürecini uzatmamak için dava açmadı. 21 Nisan’da yeni ihale yaptı.

KİK haksız bulundu

Ancak, iptal edilen ihaleyi kazanan Ataç İnşaat-EM Elektrik Sistem Hizmetleri Konsorsiyumu KİK kararına karşı dava açtı. Ankara 4. İdare Mahkemesi,  20 Nisan’da ilk ihaleyle ilgili iptal kararının yürütmesini durdurdu. Mahkeme, iş deneyim belgeleri yetersizliği gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesinin doğru olmadığını, telafisi zor sonuçlar doğuracağına hükmetti.

KİK, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde temyiz edecek. Ancak, eğer Bölge İdare Mahkemesi de kararı onaylarsa,  yeniden görüşecek. Mahkeme kararı doğrultusunda ihalenin Ataç-Em Elektrik konsorsuyimunda kalması yönünde karar alabilecek. Bu durumda belediye de Ataç-EM Elektrik konsorsuyumunu sözleşmeye davet edecek. 

Yeni ihale askıya alındı

Mahkamenin KİK kararınının yürütmesini durdurmasıyla, yeni ihale yapan Büyükşehir Belediyesi de çok zor durumda kaldı. Yeni ihaleyle ilgili işlemler, ilk ihaleyle ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi ve KİK’ten yeni karar çıkana kadar durduruldu. Karar kesinleşir ve KİK yeni bir kararla Ataç-EM Elektrik Sistemeleri konsorsiyumuna ihalenin verilmesini isterse, bu durumda ikinci ihale iptal edilecek.

Dava açan Ataç ve Em Elektrik konsorsimunun girmediği ikinci ihalede katılan beş firmadan en düşük teklifi 43 milyon 259 bin TL bedelle Yapı Proje Merkezi-Moskovsky Metrosroy-Açık A.Ş. ortak konsorsiyumu vermişti. Yapılan ilk ihaleyi ise 44 milyon 373 bin 852 lira teklifle Ataç-EM Elektrik Sistemleri konsorsiyumu kazanmıştı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kik-metroyu-fena-karistirdi_78992.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!