Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'KİK'in İkincil Düzenlemeleri Kendi İşi'

Maliye Bakanlığı, kamu alımlarıyla ilgili yetkiyi Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sürecinde siyasi bir muhatap otorite istendiği için aldıklarını, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) tebliğ, yönetmelik gibi ikincil düzenlemeleri için bir müdahaleleri olmayacağını, bu düzenlemelerin KİK'in kendi işi olduğunu açıkladı.

Referans Gazetesi
'KİK'in İkincil Düzenlemeleri Kendi İşi'

Maliye Bakanlığı, kamu alımlarıyla ilgili yetkiyi Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sürecinde siyasi bir muhatap otorite istendiği için aldıklarını, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) tebliğ, yönetmelik gibi ikincil düzenlemeleri için bir müdahaleleri olmayacağını, bu düzenlemelerin KİK'in kendi işi olduğunu açıkladı. Torba kanunda yapılan bir değişiklikle, kamu alımlarında ana politikayı belirleme ve kanun tasarılarında koordinasyonu sağlamak görevi Maliye Bakanlığı'na verildi. Böylece Maliye Bakanlığı, kamu alımları alanında politika belirleme ve kanun yapma noktasında tek yetkili oldu.

Maliye Bakanlığı yetkilileri böyle bir düzenlemenin yapıldığını, ancak bunun AB'ye uyumun hızlandırılması için gerçekleştirildiğini ve AB'nin siyasi bir muhatap kurum istediğini söylediler. Bakanlık yetkilileri, şimdiye kadar çeşitli kamu kurumlarının kendi faaliyet alanlarıyla ilgili sürekli kamu alımlarında istisna talepleri olduğunu, bazen TBMM'de önergelerle bu tür istisnaların alınabildiğini hatırlattılar. Maliye yetkililerine göre artık değişik kamu kurumları istedikleri gibi bu tür istisnaları Maliye Bakanlığı'nın buna sahip çıkması nedeniyle alamayacaklar.

Yetki karmaşası olmayacak

Şu anda "fiiliyatta"da kanun maddesiyle yapılan düzenleme tarzı bir uygulamanın var olduğunu belirten yetkililer, "Aslında sadece Kamu İhale Kurumu olarak bakmayın. Kamu alımlarıyla ilgili düzenleme yapan diğer bakanlıklar da artık Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda bu işi yapacak. Böylece yetki karmaşası olmayacak" diye konuştu. Düzenlemeyi Kamu İhale Kurumu yönetimiyle birlikte hazırladıklarını belirten yetkililer, ikincil düzenleme yapma yetkisinin halen Kamu İhale Kurumu'nda olduğunu söylediler. Maliye Bakanlığı'nın KİK'in mevcut yetkilerinin hiçbirine müdahale etmediğini ve etmeyeceğini savunan yetkililere göre, bundan sonra kamu alımlarıyla ilgili AB müktesebatı Maliye Bakanlığı üzerinden yürüyecek. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, söz konusu düzenlemenin ipucu daha önce yayımlanan ulusal programda da yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kikin-ikincil-duzenlemeleri-kendi-isi_70941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!