Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kiliseyi Hedef Tahtası Yaptılar

Van'daki 1000 yıllık Akdamar Kilisesi'nin kutsal kabartmaları, "atış talimi" yapan magandalar tarafından delik deşik edildi. Hıristiyan ve M

Milliyet
Kiliseyi Hedef Tahtası Yaptılar

b>Van'daki 1000 yıllık Akdamar Kilisesi'nin kutsal kabartmaları, "atış talimi" yapan magandalar tarafından delik deşik edildi.

Hıristiyan ve Musevilerin kutsal mekân olarak gördükleri Van Gölü'ndeki bin yıllık Akdamar Kilisesi, define arayıcıları ve silah talimcileri yüzünden harabeye döndü. Terörün en şiddetli olduğu dönemde bile, kutsal sayıldığı için binlerce turistin akın ettiği kilisedeki önemli kabartmaların bazıları kurşun delikleriyle kaplı. Geri kalanların çoğu ise, üzerindeki yazıların işaret olduğuna inanan hazine avcıları tarafından yıkılmış durumda.

Hz. İsa ve Meryem başta olmak üzere, Tevrat ve İncil'de yer alan yüzlerce figürün kabartmalarla anlatıldığı duvarlardan oluşan kilise ve çevresinde kazmadık yer bırakılmadı.
Kilise, sadece yaz aylarında ve mesai saatleri dahilinde Van Müzesi'ne bağlı bir bekçi tarafından korunuyor. Adaya kayıklarla gelen bazı kişiler de, atış talimleri sırasında kabartmaları kullanıyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Veli Seçkin ise, "Halk, adada define olduğuna ilişkin bir söylentiye inandı. Aslı astarı yok, olan adaya oldu. Yıllar önce, müzenin bekçisi bile adada define ararken yakalanmış" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiliseyi-hedef-tahtasi-yaptilar_20434.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!