Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kimya Devi Brenntag, Dağıtım Ağını Güçlendirdi

Merkezi Almanya’da bulunan dünyanın en önemli kimya şirketlerinden Brenntag, Türkiye’de büyüme hedefiyle, özel kimyasal ve kişisel bakım ürünleri pazarında distribütör olarak faaliyet gösteren Parkoteks Kimya’yı bünyesine kattı.

yapı.com.tr
Kimya Devi Brenntag, Dağıtım Ağını Güçlendirdi

Kimyasal dağıtım sektörünün küresel lideri Brenntag, özel kimyasal üreticilerinin distribütörlüğünü yapan Parkoteks Kimya A.Ş.’nin tamamını satın alarak, Türkiye’deki dağıtım ağını güçlendirdi. Kimyasal dağıtım sektöründe dünya lideri olan Brenntag’ın bünyesine kattığı Parkoteks, Türkiye’de pazarın önde gelen distribütör şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor ve kişisel bakım endüstrisine yönelik ürünler ağırlıklı olmak üzere, özel kimyasallar alanında geniş bir ürün portföyüne sahip. 1989’da kurulan ve özel kimyasal ürünler alanında uluslararası pazarda faal olan dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yapan Parkoteks’in sektörde oluşturduğu güçlü dağıtım ağı, dünya devi Brenntag çatısı altında ile daha da gelişecek.  

Brenntag Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Brenntag CEO’su Karsten Beckmann, “Parkoteks’in kişisel bakım ürünlerinin, bu endüstriye yönelik portföyümüzün genişlemesini sağlayarak , Brenntag Türkiye’nin stratejisine önemli bir katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.


Brenntag Türkiye’nin özel kimyasallar alanında sunduğu müşteriye özel çözümlerinin yanı sıra, Parkoteks’in kişisel bakım sektöründe sağlayacağı katkı sayesinde üstün bir dağıtım gücü oluşturduklarını vurgulayan Karsten Beckmann, teknik yetkinlik ve üstün becerili satış ekibine sahip olan Parkoteks, aynı zamanda mükemmel çözümler sunabilen özel eğitimli teknisyenlerin bulunduğu şirket içi uygulama laboratuvarı ile pazarda fark yaratmayı başardı” diye konuştu.

10 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor

10 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini belirten Brenntag Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Matthias Compes ise şunları söyledi: “Türkiye, günümüzde kimyasal dağıtım pazarı olarak cazibesini koruyor. Sahip olduğumuz geniş özel kimyasallar portföyümüz ile Parkoteks’in de aramıza katılmasıyla, kişisel bakım sektöründeki müşterilerimize daha güçlü deneyim, bilgi ve destek sunabileceğiz.”

Kimyasal madde üreticileri ile bu ürünleri kullananlar arasında bir bağ oluşturan Brenntag, 13 bin 500 çalışanıyla faaliyet gösterdiği 72 ülkede, 2014 yılında toplam 10 milyar Euro satış gerçekleştirdi. Brenntag, geçen yıl yaklaşık 14.3 milyon Euro satışa imza atan Parkoteks’i bünyesine katmasıyla, kimyasal dağıtım sektöründeki liderliğini daha da güçlendirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kimya-devi-brenntag-dagitim-agini-guclendirdi_138048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!