Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Kimyasal Atık Fabrikası, Patlamaya Hazır Bomba Olacak”

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’da yapılması planlanan kimyasal atık ve üretim fabrikasının insan, hayvan ve tarım alanları için tehlike teşkil edeceğini söyleyerek projenin yaşam alanlarından uzak bir bölgeye yapılması için konuyu Meclis gündemine taşıdı.

yapi.com.tr
“Kimyasal Atık Fabrikası, Patlamaya Hazır Bomba Olacak”

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Nardüzü Mahallesi'nde yapılması planlanan atık geri kazanımı, kimyasal madde üretimi ve kimyasal madde depolama projesinin Arsuz'da bulunan insan, hayvan ve tarım alanları için tehlike teşkil edeceğini söyleyerek projenin yaşam alanlarından uzak bir bölgede yapılması için girişimlerde bulundu.

Sözcü’den Can Çapar’ın haberine göre; yapılması planlanan Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesinin Arsuz halkını, kimyasalların olumsuz etkilerinden dolayı endişelendirdiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konuyla ilgilenerek projenin revize edilmesini isteyen CHP'li Şahin, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, “Proje sahasının, yerleşim alanlarına yakınlığı da göz önüne alındığında fabrikanın oluşturabileceği risk insan, hayvan, çevre sağlığı ve sulu tarım için de tehdit oluşturduğu ifade edilmektedir.

Fabrikada bulunacak kimyasallardan kaynaklı riskler ve istenmeyecek olası kazaların meydana gelmesi halinde insan ve çevreye vereceği zararlar düşünülerek proje yerleşim ve tarım alanlarından uzak bir bölgeye inşa edilmelidir. Aksi halde ufacık bir kaza dahi olsa çok ciddi kayıplar yaşanması olasıdır.” diyerek yaşanabilecek tehlikelere işaret etti.

“Fabrikada bir patlama olsa, mahalle havaya uçar”
Şahin bununla ilgili olarak; “Mahallenin ortasındaki fabrikada bir patlama olsa mahalleye havaya uçar. Fabrikadan bir sızıntı olsa, sızan kimyasalların toprağa karışmasıyla insan ve hayvanların içme suları zehirlenecek, tarım alanları geri dönülemez şekilde kavrulup çoraklaşacak.

Zamanında demir çelik sektörünün çevreye yaydığı kül partikülleri ile Hatay'ın fasülye ve narenciyesinin kalitesi ciddi oranda düştü, yine aynı şekilde çamaşır suyu fabrikalarının atıklarından kaynaklı olarak ve toprağımızın zarar görmesi ile dünyada sadece İskenderun'da yetişen Ayçay şekeri portakal cinsinin türü yok oldu. Şimdi de Arsuz'da yetişen ve depolanan tarım ürünleri risk altında. Her şeyi geçelim mahallenin ortasında her an patlamaya hazır bir fabrika olacak. Nardüzü'nde yapılacak bu kimyasal atık ve üretim fabrikası patlamaya hazır bomba gibi olacak.” ifadelerini kullandı.

Şahin ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a konuyla ilgili bir soru önergesi de verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kimyasal-atik-fabrikasi-patlamaya-hazir-bomba-olacak_185564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!