Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ 'Acil Satışı' Yine Ertelendi

Maltepe'deki otel arsası ihalesini ilginin düşük olması nedeniyle uzatmak zorunda kalan KİPTAŞ'ın (İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. A.Ş.) eli yine boş kaldı. İhale uzatma formülü tutmayan KİPTAŞ arsanın satışını bu kez belirsiz bir tarihe erteledi.

Referans Gazetesi
KİPTAŞ 'Acil Satışı' Yine Ertelendi

Maltepe'deki otel arsası ihalesini ilginin düşük olması nedeniyle uzatmak zorunda kalan KİPTAŞ'ın (İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. A.Ş.) eli yine boş kaldı. İhale uzatma formülü tutmayan KİPTAŞ arsanın satışını bu kez belirsiz bir tarihe erteledi.

İhale tarihini bir ay uzatmış olmalarına karşın hem bekledikleri ilgiyi görmediklerini hem de verilen tekliflerin çok düşük kaldığını söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ihaleyi şimdilik iptal ettiklerini açıkladı. Maltepe'deki arsa için buşvuruların sadece iki firma ile sınırlı kaldığını söyleyen İsmet Yıldırım, "Satışı şimdilik durdurduk. Ortalık biraz durulsun. Yaz aylarında yeniden ihaleye çıkabiliriz" dedi.

KİPTAŞ, 21 Şubat tarihinde gazete ilanıyla satışa çıkardığı Maltepe Büyükbaşı mevkiindeki otel arsasının ihalesi için taliplere bir hafta süre tanımıştı. İhale süresinin kısa olması nedeniyle sadece iki teklif alan KİPTAŞ, çareyi süreyi uzatmakta bulmuştu. İhale tarihini 20 Mart'a kadar uzatma kararı alan KİPTAŞ, bundan da bir sonuç alamayınca, arsanın ihalesini belirsiz bir tarihe erteledi. Maltepe'deki otel arsası ihalesi ile başından itibaren sadece Karadeniz Örme ve Green Park Hotel ilgilenmişti.
    
15 milyon beklerken 5 milyon verildi

13 bin metrekareye yakın otel arsasının KİPTAŞ'ın elindeki en değerli gayrimenkuller arasında bulunduğuna dikkat çeken İsmet Yıldırım, "Kriz ortamında ne kadar fiyat verileceği bizim için de merak konusuydu. Biz 15 milyon TL değer beklerken verilen teklifler 4-5 milyon TL arasında kaldı. Hem ilginin az olması hem de rakamın tatmin edici olmaması nedeniyle ihaleden vazgeçmek zorunda kaldık" dedi.

İhalede teklif veren iki frmadan biri olan Karadeniz Örme'nin sahibi Bilgin Akaydın ise, verdikleri teklifi bölgedeki konut fiyatlarının bedeli üzerinden hesapladıklarını belirterek, "İhaleyi almak için teklif verdik. Teklifimizi sunmadan önce bölgede araştırma yaptık. Bölgedeki konut fiyatlarının metrekaresi bin 500 TL'den satılıyor. Bu kritere göre bir fiyat belirliyep teklifimizi sunduk" dedi. Akaydın, KİPTAŞ'ın bir sonraki ihalesine kadar alternatif bir arsa bulamazlarsa Maltepe'deki arsaya yeniden talip olacaklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptas-acil-satisi-yine-ertelendi_67770.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!