Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ Doğruyu Geç Gördü

Maltepe'de satışa çıkardığı otel arsası ihalesinde umduğunu bulamayan KİPTAŞ (İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. AŞ) ihale tarihini 20 Mart'a kadar uzattı. KİPTAŞ, 21 Şubat tarihinde gazete ilanıyla satışa çıkardığı Maltepe Büyükbaşı mevkiindeki otel arsasının ihalesi için taliplere bir hafta süre tanımıştı.

Referans Gazetesi
KİPTAŞ Doğruyu Geç Gördü

Maltepe'de satışa çıkardığı otel arsası ihalesinde umduğunu bulamayan KİPTAŞ (İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. AŞ) ihale tarihini 20 Mart'a kadar uzattı. KİPTAŞ, 21 Şubat tarihinde gazete ilanıyla satışa çıkardığı Maltepe Büyükbaşı mevkiindeki otel arsasının ihalesi için taliplere bir hafta süre tanımıştı. İhale süresinin kısa olması nedeniyle sadece iki teklif alan KİPTAŞ, çareyi ihale süresini uzatmakta buldu.

İhale süresinin kısa olması nedeniyle bir iki firmadan eleştiri aldıklarını söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İki firmanın teklifi var. Ama bu yeterli değil. Bir iki firma da 'ihale ile ilgileniyoruz ama yeterli çalışmayı yapamadık' deyince, ihaleyi uzatmaya karar verdik. Umarız ilgi daha da artar" diye konuştu. Maltepe'deki otel arsası için sadece Karadeniz Örme ve Green Park Hotel'den teklif geldi.

Biçilecek fiyatı merak ediyoruz

"Bizim için öncekli olan arsanın iyi bir fiyata ve kaliteli bir firmaya gitmesi" diye konuşan İsmet Yıldırım, ihalenin ileri bir tarihe alınması ile ilginin artacağını söyledi. Arsanın KİPTAŞ'ın en değerli gayrimenkullerinden biri olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Biz otelci değiliz. Bu konuda uzman olmadığımız için kendimiz böyle bir yatırıma soyunmuyoruz. Gönlümüzden geçen bu arsanın iyi bir otel zinciri tarafından satın alınması" dedi.

Kriz döneminde gelecek teklif miktarını merak ettiklerini söyleyen Yıldırım, üç ay önce Hilton Oteller Zinciri'ne 8 milyon liraya 3 bin metrekare arsa sattıklarını hatırlatarak, "Maltepe'deki arsa 13 bin bin metrekareye yakın. Burası böyle bir kriz ortamında ne kadar fiyat biçilecek merak konusu" dedi.

Karadeniz Örme ve Green Park Hotel ise tekliflerinin sonucunu bekliyor. İhali süresinin kısa olması nedeniyle kendilerinin de sıkıntı yaşadığını fakat yatırım konusunda kararlı oldukları için teklifi sunduklarını söyleyen Karadeniz Örme'nin sahiplerinden Bilgin Akaydın, "Teklifin uzatıldığını bilmiyorduk. İhale tarihinin uzaması teklif sayısını artırabilir" diye konuştu. Karadeniz Örme'nin verdiği fiyat kabul edilirse firma Antalya'nın ardından İstanbul'da da otel faaliyetine başlamış olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptas-dogruyu-gec-gordu_67135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!