Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ'tan Bir İlk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş, Maltepe Süreyyapaşa'da, adalar ve deniz manzarasına hakim tepedeki arazisinde, ilk defa gelir paylaşımı modeliyle, 2 bin 200 konutluk ''Nish Adalar'' konut projesini başlatıyor. Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak ve inşaatına gelecek ay başlanacak, ''5 ada 1 salon'' sloganıyla tanıtılan

Gazete Haber Türk
KİPTAŞ'tan Bir İlk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş, Maltepe Süreyyapaşa'da, adalar ve deniz manzarasına hakim tepedeki arazisinde, ilk defa gelir paylaşımı modeliyle, 2 bin 200 konutluk ''Nish Adalar'' konut projesini başlatıyor. Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak ve inşaatına gelecek ay başlanacak, ''5 ada 1 salon'' sloganıyla tanıtılan proje, konumu itibariyle adalar ve deniz manzarasına sahip.

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Savarona Yatı'nda düzenlenen projenin tanıtımında, Kiptaş'ın, kuruluşundan bu yana 52 bin konuta imza attığını belirtti. Maltepe'de de hizmet vermek için arsa arayışına girdiklerini ve 4 yıl önce 850 dönümlük araziyi aldıklarını anlatan Yıldırım, ''Bu arazide yapılacak olan 2 bin 200 konut yalnız değil. Yanında birinci etabı bitirdik, 880 konut. İkinci etap 1.500 konut. Şimdi tanıtımını yaptığımız 2 bin 200 konut. Bir yerimiz daha var, onun da yakında temelini atacağız. Bununla birlikte 5 bin 500 konut olacak'' dedi. Yıldırım, bütün altyapıları yaptıklarını, çöp kutusuna varıncaya kadar Kiptaş'ın orada hizmeti devam ettirdiğini kaydetti.

İsmet Yıldırım, Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı'nın, 30 ayda tamamlanması planlanan inşaatı 24 ayda tamamlama sözünü verdiği aktararak, Maltepe'deki diğer projeleri de bu sürede tamamlamış olacaklarını söyledi. Süleymaniye'nin çevresinin yeniden iskana kavuşturulması projeleri bulunduğuna da işaret eden Yıldırım, ''Bütün projeleri bir kenarda, Süleymaniye'yi bir kenarda tutuyoruz. O projeyi İstanbulluların hizmetine sunacağız'' diye konuştu.

''Arazide toplam 5 bin 500 konut olacak''

Soruları da yanıtlayan Yıldırım, Kiptaş olarak şu ana kadar ürettikleri 52 bin konut projesinin yüzde 85'ini fakir fukaraya yapılan sosyal konutların oluşturduğunu, tanıtımını yaptıkları projenin ise orta tabakaya, A 'ya doğru giden projeler olduğunu kaydetti. Yıldırım, arazideki diğer projelerin ne zaman sonuçlanacağının sorulması üzerine ise araziyle alakalı her türlü çalışmayı iki sene içinde bitireceklerini söyledi. Yıldırım, ''Arazideki projeler 4 etaptan oluşuyor. Üçüncü etabı Ahmet bey yapıyor. Diğer etaplar da bir kaç ay içinde hayata geçer. Onlarla beraber toplam 5 bin 500 civarında konut olacak'' dedi.

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı da, sorular üzerine, metrekare fiyatının bin 600 liradan başladığını 2 bin 200 liraya kadar çıktığını belirtti. Projede hedeflenen toplam hasılatın 750 milyon lira olduğunu ifade eden Özyazıcı, ''210 milyon lira Kiptaş'a ödenecek, 300 milyon lira inşaat maliyeti var. 100 milyon liranın üzerinde kar hedefleniyor. Biz de becerip kar edebilirsek bu ekonomik krizde... İlk satışlarımızı beklenenin altında çıkardık bu ekonomik krizden dolayı'' dedi.

''Maltepe'nin trafik sorununun da halledilmesi gerekiyor''

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ise ''İsmet Yıldırım vasıtasıyla sayın Kadir Topbaş'tan ricalarımız olacak. Bu kadar güzel alanları yaptıktan sonra 500 bin nüfustan daha fazla nüfusa sahip olacak Maltepe'nin trafik sorununun da halledilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Projenin mimarı İsmet Köseoğlu da, arazinin konumu itibariyle Yalova'dan adalara, adalardan Sarayburnu'na ve Topkapı Sarayı'na kadar geniş bir manzarasının bulunduğunu belirtti. 2 bin 200 konutta tamamiyle tüm dairelerin denize bakacak şekilde planlandığını ifade eden Köseoğlu, ''Arazi işlenmeyi bekleyen bir pırlanta gibiydi. Bu pırlantadan güzel bir gerdanlık yapmamız gerekiyordu. Şu ana kadar gelen yaklaşımlarda bunu başarabildiğimizi düşünüyorum. Projede 1 1'den 4 1'e kadar daireler var. Daire ebatları 83 ile 208 metrekare arasında değişiyor'' dedi.

Yüzde 80 yeşil alan planlandı

Verilen bilgiye göre, şimdiye kadar ağırlıklı olarak sosyal konut üreten Kiptaş'ın ilk defa ''gelir paylaşımı'' modeliyle yaptıracağı Nish Adalar projesindeki amacı, varlıkları rasyonel şekilde değerlendirip, bu arazi gibi kıymeti yüksek gayrimenkullerden elde edilen kaynaklarla daha fazla sosyal konut üretebilmek. Tatil köyü mantığında planlanan ve birinci sınıf lüks konutların yer alacağı projede kapalı ve açık yüzme havuzu, otoparklar ve yüzde 80 yeşil alan planlandı. Proje kapsamında ayrıca alışveriş merkezi, sağlık ocağı, kreş ve okul da inşa edilecek. Maltepe Süreyyapaşa'da yer alan projede tüm dairelerin yüzde 70'i kapanmaz deniz manzarasına sahip olacak. Projenin toplam arsa alanı 202 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 400 bin metrekareden oluşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptastan-bir-ilk_75780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!