Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kiptaş'tan Metroya Sıfır Daireler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bir kuruluşu olan Kiptaş, metroyla bağlantılı olan yeni projesi Başakşehir Metrokent'in satışlarına başladı. Projenin tanıtımında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 1,05 kredi oranı ve 120 ay vadeye varan ödeme seçenekleri sunduklarını, metrekaresi bin 850 TL ile bin 900 TL

Referans Gazetesi
Kiptaş'tan Metroya Sıfır Daireler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bir kuruluşu olan Kiptaş, metroyla bağlantılı olan yeni projesi Başakşehir Metrokent'in satışlarına başladı. Projenin tanıtımında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 1,05 kredi oranı ve 120 ay vadeye varan ödeme seçenekleri sunduklarını, metrekaresi bin 850 TL ile bin 900 TL arasında değişen dairelerin 24 ay sonra teslim edileceğini söyledi. Projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı büyüklüklerde bin 480 dairenin yer aldığı bilgisini veren Topbaş, "Metrekare birim fiyatları piyasadan daha düşük. Amacımız çarpık yapılaşmaya izin vermeden İstanbullular'ı konut sahibi yapmak. Bu nedenle krizde bile Kiptaş'ın yatırımları sürüyor" dedi.

Başakşehir Metrokent projesinin ardında Maltepe'de 2 bin 500 konutluk başka bir projeyi daha hayata geçireceklerini kaydeden Topbaş, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde projelerin devam edeceğini ifade ederek, "Sloganımız İstanbul'da her ailenin bir konut sahibi olması" diye konuştu.
 
Yeraltında 1.1 milyar dolar harcanıyor

Metrokent'in sakinlerine ulaşım kolaylığı sağlayacağını belirten Topbaş, metro projelerinin bitmesiyle birlikte Metrokent'te oturan birinin İstanbul'un her noktasına ulaşabileceğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu taşım projelerinin en önemli ayağı olan metro çalışmalarını ise hız kesmeden sürdürdüğünü ifade eden Topbaş, "İstanbul'da yeraltında binlerce kişi 24 saat çalışıyor. Yerin altında olduğu için İstanbullular bunu görmüyor ama 1 milyar 136 milyon dolar yeraltında görülmeyen metro inşaatı için harcanıyor" dedi.

İnşaatı hızla devam eden Kadıköy-Kartal Metrosu'nu da 2011'de hizmete almayı planladıklarını açıklayan Topbaş, Kaynarca'ya kadar uzatılan metronun Kadıköy-Pendik arasını 35 dakikaya indireceğini, Marmaray ile entegre olacak bu hatla Maslak, havalimanı ve Yenikapı'ya da hızlı ve konforlu ulaşım imkanı olacağını kaydetti. Topbaş, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Kadıköy-Kartal Metro İnşaatı'nda kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yarın (bugün) Soğanlık İstasyonu'nun tünel birleşmesini gerçekleştireceğiz. Şehrin nüfusunun artması, yerleşim yerlerinin genişlemesini göz önünde bulundurarak Kadıköy-Kartal Metrosu'nun Pendik-Kaynarca'ya kadar uzatılması talimatını verdim. Bu metro hattının Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzatılması için proje çalışmaları da devam ediyor. Aynı şekilde Darüşşafaka'ya giden metro hattında da ciddi bir çalışma var. Yakın zamanda burayı da sizlere sunacağız. Yani İstanbul'da ulaşım alanında çok ciddi yatırımlar yapılıyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptastan-metroya-sifir-daireler_70542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!