Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kira Gelir Beyan Döneminde Son Tarih 25 Mart

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyanmame dönemi 1 Mart itibari ile başladı. Beyannameler için son tarih 25 Mart.

yapi.com.tr
Kira Gelir Beyan Döneminde Son Tarih 25 Mart

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi başladı. Kira gelir beyan dönemi, her yıl olduğu gibi bu sene de 1 Mart'ta başladı ve 25 Mart'ta sona erecek.

Kira gelirlerinde 1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemi için istisna oranlar konutta 4 bin 400 TL, iş yerinde ise 34 bin TL olarak belirlendi. İstisna haddinin üzerinde konut geliri elde eden mükellefler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname vermeleri gerekiyor.

2018 yılında kiraladığı konuttan 4 bin 400 TL’nin üzerinde kira geliri elde edenlerin beyanname vermeleri gerekli. Vatandaşlar ‘www.gib.gov.tr’ adresi üzerinden ‘hazır beyan sistemi’ne girerek hazırlanmış beyanlarını onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde kira beyanlarını verebilirler.

Kira gelirlerini beyan etmeyenler, eksik ve yanlış beyan verenler istisna oranından yararlanamıyor. Ayrıca bu kişilere usulsüzlük ve vergi ziyaı cezası da uygulanıyor.

Değer artış kazancı vergisi beyanname:
Kanunen gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması durumunda bazı vergisel sorumluluklar bulunuyor. Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor.

2018 yılında gerçekleşen satışlardan elde edilen kazançlar için verginin bu sene içerisinde ödenmesi gerekiyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinde birinci taksit ödemeleri ve beyanname dönemi 1 Mart'ta başladı ve 25 Mart'ta sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kira-gelir-beyan-doneminde-son-tarih-25-mart_171162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!