Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kira Kontratı Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yazılı bir anlaşma yapılması gerekiyor. Kiralama sürecinin ve koşullarının anlatıldığı bu anlaşmayı kira sözleşmesi veya kira kontratı olarak adlandırıyoruz.

yapi.com.tr
Kira Kontratı Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Neden kira kontratı yapmalıyız?
Mülk sahibi ile kiracı arasında yapılacak olan kira kontratı büyük önem taşır. İmzalanan kontrat ile her iki tarafın da hakları yasal olarak güvence altına alınır. Ayrıca iki taraf arasında gelecek dönemde yaşanacak anlaşmazlıkların önüne de kira kontratı ile geçilebilir.

Kira kontratı nasıl doldurulur?
Mülk sahibi ile kiracı arasında yapılan kira kontratı 3 bölümden oluşur.

Kiralama ile ilgili bilgiler
Bu bölümde karşımıza kiralanacak olan mülkün cinsi, adresi, mülk sahibi ile kiralanacak yerin adresi ve iletişim bilgileri, kiralama sürecinin başlangıcı ve bitişi ile birlikte kira bedeli çıkar. Bu bölümün kesinlikle eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir.

Kiralanan mülk ile birlikte teslim edilen demirbaşlar
Kiraladığınız mülk ile belli başlı demirbaşları da sahiplenmiş olursunuz. Bunlar arasında kombi, elektrik ve su sayaçları yer alır. Kiraladığınız mülkün aidat bilgileri, depo ve posta kutusunun anahtarları da bu bölüme yazılır.

Genel koşullar
Bu bölüme ilk iki bölüm dışındaki tüm bilgiler maddeler halinde yazılır. Mülk içinde yapılacak tadilatlar, kiranın yatırılacağı banka hesabı gibi bilgiler genel koşullar arasına yazılabilir. Kontratı ikişer nüsha olarak doldurmanız gerekiyor. Nüshalardan biri kiracıda diğeri ise mülk sahibinde kalmalıdır.

Kira kontratı doldururken nelere dikkat edilmeli?
Kira kontratı imzalamadan önce karşınızdaki kişinin mülk sahibi olup olmadığından emin olun. Eğer karşınızdaki kişi mülk sahibi değilse noter aracılığı ile verilmiş bir vekaleti olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Kira kontratında yazan adres ile kiralayacağınız mülkün adresinin aynı olduğundan emin olun.
Gelecek dönemlerde herhangi bir sorun yaşamamak adına kira başlangıç dönemini ve kira artış dönemini kesin olarak belirlemekte fayda var.
Kira kontratında hem kiralayan kişinin hem de mülk sahibinin T.C. kimlik numarası yer almalıdır.

Eğer bir kefiliniz varsa kira kontratını kefiller huzurunda imzalamalısınız. Kira kontratının her sayfasında her iki tarafın da imzası yer almalıdır.
Kira kontratına, kira bedelinin yatırılacağı banka hesap bilgilerini ve paranın ne şekilde yatırılacağını detaylı bir şekilde yazın. Kira bedeli havale veya eft olarak gönderilecekse “2018 Yılı Ocak Ayı Kira Bedeli” şeklinde bir açıklama ile göndermelisiniz.

Kira kontratında depozitonun ne için verildiği ve hangi şartlarda iade edileceği kesin bir dille belirtilmelidir.

Kira kontratı örneği

Kaynak: Hürriyet

http://www.yapi.com.tr/haberler/kira-kontrati-hakkinda-ayrintili-bilgi_163101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!