Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bedelsiz Terki Yapılan Arsa...

Kiracı Çıkarmaya Yargıtay Engeli

Mülk sahiplerinin, ‘Almanya’dan oğlum gelecek, akrabam oturacak’ gibi kiracı çıkarmak için söylediği sözler yargı frenine takıldı. Haksız yere kiracı çıkarma dönemi Yargıtay kararıyla sona erdi.

yapi.com.tr
Kiracı Çıkarmaya Yargıtay Engeli

Mülk sahiplerinin kiracılarını çıkarmak için söylediği bahaneler yargıya takıldı. Yargıtay, ‘Almanya’dan oğlum gelecek, akrabam oturacak’ gibi bahalelerle kiracı çıkarılmayacağına karar verdi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul’da özel bir şirkete kiralık verdiği işyerinin boşaltılmasını isteyen bina sahibi, 14. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Binada kızının çanta satacağını söyleyen mülk sahibi için mahkeme karar verdi. Mülk sahibinin samimi olmadığına karar veren mahkeme, davacının kararını temyiz etti.

Yargıtaydan emsal karar
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracılar ve mülk sahipleri için emsal bir karar verdi. Yargıtay tarafından, “Kiraya veren veya kiraya veren durumunda olmayan malik ancak kendisinin, eşinin alt soyu ve üst soyunun veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişilerin ihtiyacı için dava açabilir. İhtiyaç iddiasına dayalı davalarda tahliyeye karar verilebilmesi için ihtiyacın gerçek, samimi ve zorunlu olduğunun ispatlanması gerekir. Geçici ihtiyaç tahliye sebebi yapılamayacağı gibi uzun süreye bağlı olan ihtiyaç da tahliye sebebi kabul edilemez” kararı alındı.

ETİKETLER: kiracı yargıtay
http://www.yapi.com.tr/haberler/kiraci-cikarmaya-yargitay-engeli_167521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!