Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kırım Heyeti 1 Milyar Dolarlık İşbirliği İçin Geldi

Kırım heyeti, Kayseri'de 23 fabrikayı gezerek, Kırım’a yapılması düşünülen 1 milyar dolarlık fabrika ve yatırımlar konusunda görüştü.

yapı.com.tr
Kırım Heyeti 1 Milyar Dolarlık İşbirliği İçin Geldi

Kırım Başbakanı Sergei Aksyonov’u temsilen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret eden Kırım heyeti, 23 fabrikayı gezerek, Kırım’a yapılması düşünülen 1 milyar dolarlık fabrika ve yatırımlar konusunda görüştü. DHA'nın haberine göre, Kırım heyetinde, Kırım Başbakanı Sergei Aksyonov’un özel temsilcisi ve resmi Başdanışmanı Rustem Kamalov’un yanısıra, Kırım Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinden işadamı Vadim Ziskin ve Rus İnkaro Bank sahibi Mikhail Kriski ile işadamı S. Omer Tohtarov yer aldı. Heyet, KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetimini ziyaret ederken, heyetin onuruna verilen yemeğe AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Doğan da katıldı.

İstanbul’da bazı temaslarda ve görüşmelerde bulunan Kırım heyeti, daha sonra Kayseri’ye geldi. Kayseri’de 23 fabrikayı gezen heyet üyeleri, Kayseri’nin gelişmişliğine hayran kaldıklarını söyledi. Kırım hükümeti ile Kayserili şirketler arasında devam eden görüşmelerde yaklaşık 1 milyar dolar civarında yatırım planlaması yapılıyor. Bu görüşmelerin olumlu neticelenmesi halinde, Kırım ile Kayseri arasında çok ciddi bir işbirliği başlamış olacak.

Kırım Başbakanı Aksyonov’un Başdanışmanı Kamalov, Kayseri’ye niye işbilir ve akıllı insanlar şehri dendiğini yerinde görerek anladığını belirterek, "Gördüklerimize hayran kaldık, Kayseri tam gelişmiş bir sanayi şehri. Üstelik Erciyes’le de turizmde önce çıkacağı kesin. Çok işbirliği yapacağız, çok iş ve konu var" dedi. KOSB Başkanı Nursaçan da, Kırım ile tarihi bağlarını kardeşlikle sürdüreceklerini, ticari işbirliklerini yatırımlarla da pekiştirmek istediklerini söyledi.

Rus İnkaro Bankası sahibi ve yönetim kurulu üyesi, Kırım Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Mikhail Kriski de, Kayserili şirketlerin Kırım’a yapacakları yatırımlar konusunda kredi kullanmak isteyen şirketlere çok uygun şartlarda bu krediyi kullandırmaya hazır olduklarını bildirdi. Kırım Türk İş Konseyi Başkanı İlter Sağırsoy ise, şöyle konuştu: "Kırım, Kayseri için önemli ve büyük bir pazar. Üstelik şu anda yatırım için elverişli boş bir alan. Ayrıca ticari ve yatırım kredisi kullanmak isteyenler için de bir Rus bankası şu anda çok uygun şartlarda kredi vermek için hazır bekliyor. Zaten bu bankanın sahibi de bizim Konseyimizin yönetim kurulu üyesi. Kırım’ın tamamı serbest bölge ilan edildi ve toplam vergi muafiyetleri ve teşviklerin oranı yüzde 30’u buluyor. Üstelik Kırım’da imalat yaptığınızda, Rusya dahil 5 ülkeye gümrüksüz doğrudan satış yapabiliyorsunuz. Bunu Rusya ve yakınındaki ülkelere ihracat yapanlar çok iyi bilir. Bu fırsatları Kayserili iş dünyası değerlendirsin istiyoruz."

Kırım’a dönen heyet üyeleri adına Kayseri havaalanında bir açıklama yapan Rüstem Kamalov, en kısa sürede Kayserili iş adamlarını, çok ciddi devlet yatırımları ve karşılıklı işbirliği ve ticaret için Kırım’a beklediklerini ve her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirim-heyeti-1-milyar-dolarlik-isbirligi-icin-geldi_134171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!