Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kirli Sular artık Denize Akmayacak

Ataköy'de yapımı tamamlanan Biyolojik Arıtma Tesisi test çalışmalarına başladı. Tesis sayesinde Ayamama ve Çırpıcı derelerinin kirli suları arıtılarak kullanılır hale getirilecek.

Sabah Gazetesi
Kirli Sular artık Denize Akmayacak

Ataköy'de yapımı tamamlanan Biyolojik Arıtma Tesisi test çalışmalarına başladı. Tesis sayesinde Ayamama ve Çırpıcı derelerinin kirli suları arıtılarak kullanılır hale getirilecek. Marmara Denizi ve Boğaz'ın kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Ataköy Arıtma 2008 Dünya Su Günü'nde temeli atılan Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Ayamama ve Çırpıcı dereleri aracılığıyla denize dökülen kirli suları arıtarak kullanıma hazır hale getirecek.

Tesis sayesinde Bakırköy, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinin atıksuları da arıtarak geri dönüşüme kazandıracak. 108,5 milyon Euro maliyetle projelendirilen tesis, ilk aşamada 400 bin metreküp, sonraki aşamada ise 600 bin metreküp atıksuyu arıtacak. Toplam 2,5 milyon kişiye hizmet verecek olan tesisin arıtacağı suyun miktarı, Terkos gölünündeki su miktarına eşdeğer olacak.

Çamur da dönüştürülecek

Atıksuların arıtılmasıyla ortaya çıkacak çamur da enerjiye dönüştürülerek, tesisin çalışması için gereken enerjinin yüzde 30'u karşılanacak, ayrıca çimento fabrikalarına ikincil yakıt olarak kullanması için verilecek. İstanbul'un Avrupa yakasında 23, Anadolu yakasında ise 14 olmak üzere toplam 37 adet arıtma tesisi bulunuyor. İBB tarafından verilen bilgiye göre, Ataköy Çevre Koruma Projesi kapsamında 650 milyon liralık yatırım yapılacak. Ayrıca 3 milyar liraya yakın bir yatırımla önümüzdeki 4 yıl içerisinde tüm sahiler temizlenmiş olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirli-sular-artik-denize-akmayacak_78564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!